Projekta "Emisiju daudzuma un DRN kalkulatoru darbības koncepcijas un tehniskās specifikācijas izstrāde" kopsavilkums

25.06.2024
Projekta numurs: 1-08/89/2023
Gads: 2023
Vadlīnija: Multisektoriālie projekti

Noslēgusies Latvijas Vides pārvaldības asociācijas LVAF finansētā projekta “Emisiju daudzuma un DRN kalkulatoru darbības koncepcijas un tehniskās specifikācijas izstrāde” (Nr.1-08/89/2023) īstenošana.

2024. gada 31. maijā veiksmīgi noslēdzies projekts  “Emisiju daudzuma un DRN kalkulatoru darbības koncepcijas un tehniskās specifikācijas izstrāde”, ko biedrība “Latvijas Vides pārvaldības asociācija” (turpmāk – LVPA) sadarbībā ar Valsts vides dienestu (turpmāk – VVD). Projekts tika īstenots valsts budžeta programmas 21.00.00 “Vides aizsardzības fonds un iemaksas starptautiskajās organizācijās” apakšprogrammas 21.02.00 “Vides aizsardzības projekti” projektu konkursā 2023./2024. gadam vadlīnijas “Multisektoriālie projekti” aktivitātē “Sadarbības projekti vides politikas veidošanai un īstenošanai” ietvaros.

Šī projekta mērķis ir samazināt administratīvo slogu operatoriem un VVD ekspertiem, vienkāršojot un standartizējot emisiju daudzuma un DRN aprēķinus divām piesārņojošās darbības kategorijām: degvielas uzpildes stacijām un sadedzināšanas iekārtām, kuras veic C un B kategorijas piesārņojošo darbību. Projekta ietvaros ir izstrādātas divu kalkulatoru darbības koncepcijas un tehniskās specifikācijas, kā arī skaidrojums par sadedzināšanas iekārtu emisiju daudzuma un DRN aprēķinu kalkulatora lietošanu. Izstrādātās tehniskās specifikācijas tiks izmantotas, lai integrētu šo IT risinājumu VVD mājaslapā. Šobrīd paredzēts, ka kalkulatori būs pieejami lietotājiem 2025. gadā.

Projekta ietvaros izstrādātie dokumenti:

  1. Kalkulatoru funkcionalitāte.
  2. DUS kalkulatora tehniskā specifikācija.
  3. SI kalkulatora tehniskā specifikācija.
  4. Skaidrojums par sadedzināšanas iekārtu emisiju daudzuma un DRN aprēķinu kalkulatora lietošanu.
Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.