Noslēdzies LVAF projekts par būvniecības atkritumu jomas ilgtspējīgu attīstību

23.03.2023
Projekta numurs: 1-08/185/2020
Gads: 2020
Vadlīnija: Multisektoriālie projekti

Ir noslēdzies Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) projekts “Vienotu vadlīniju izstrāde un sabiedrības izglītošana par pareizu būvniecības atkritumu apsaimniekošanu un no pārstrādātiem būvniecības atkritumiem iegūtu materiālu kā vērtīgu resursu un izejmateriālu izmantošanu būvniecībā” (reģ. Nr. 1-08/185/2020). Projekta vadību koordinēja Latvijas atkritumu saimniecību asociācijai (LASUA).

Projektā eksperti izstrādājuši vienotas vadlīnijas par būvniecības atkritumu apsaimniekošanu. Balstoties uz tām tapusi mācību programma gan nozares profesionāļiem, gan arī studentiem, kā arī izstrādāts iedzīvotājiem viegli saprotams buklets un skaidrojoši video materiāli par to, kā pareizi parūpēties par remontā radušos būvniecības atkritumu izvešanu.

Projekta laikā notika arī mācību konference būvniecības un vides jomas ekspertiem, uzraugiem, atkritumu apsaimniekotājiem, būvniekiem un citiem būvniecības atkritumu apritē un apsaimniekošanā iesaistītajiem. Konferencē pārrunātas projekta laikā gūtās atziņas, prezentēti būtiskākie secinājumi, kā arī definēti uzdevumi nākamajām aktivitātēm jomas ilgtspējīgai sakārtošanai.

Projektā izstrādātie skaidrojošie video pieejami projekta dalībnieku interneta resursos, kā arī vietnē atkritumi.lv.

Projektam noslēdzoties gūts galvenais secinājums - nozares ilgtspējīgai attīstībai nākamais būtiskais solis ir projektā izstrādātos materiālus izmantot arī ikdienā.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.