• Sākums >
  • Projektu materiāli >
  • Dažādi >
  • Projekta “Indikatora izveidošana raksturlielumam D4 pēc Jūras stratēģijas pamatdirektīvas prasībām, izmantojot Rīgas līča pelaģiskā barības tīkla enerģijas plūsmu” rezultātu kopsavilkums

Projekta “Indikatora izveidošana raksturlielumam D4 pēc Jūras stratēģijas pamatdirektīvas prasībām, izmantojot Rīgas līča pelaģiskā barības tīkla enerģijas plūsmu” rezultātu kopsavilkums

30.08.2022
Projekta numurs: 1-08/191/2020
Gads: 2020
Vadlīnija: Multisektoriālie projekti

Laika periodā no 2021. gada februāra līdz 2022. gada maijam Daugavpils Universitātes aģentūra Latvijas Hidroekoloģijas institūts īstenoja projektu “Indikatora izveidošana raksturlielumam D4 pēc Jūras stratēģijas pamatdirektīvas prasībām, izmantojot Rīgas līča pelaģiskā barības tīkla enerģijas plūsmu” (reģ. nr. 1-08/191/2020).

Projekta ietvaros veikta literatūras izpēte par barības tīkla funkcionēšanu Rīgas līcī, kā arī identificētas galvenās funkcionālās ģildes, veikti lauka apsekojumi Rīgas līcī ar mērķi ievākt datus par klasisko barības ķēdi (fitoplanktons-zooplanktons-zivs) un par mikrobiālo barības ķēdi (bakterioplanktons➝mikrozooplanktons➝klasiskā ķēde). Iegūtie dati iestrādāti pelaģiāles barības tīkla enerģijas plūsmu budžeta modelī, kas pielietots vides novērtēšanas indikatora izveidē.

Projekta galvenais rezultāts ir izstrādāta jūras vides kvalitātes novērtēšanā pielietojama indikatora metodika un tā ieviešanas un pielietošanas rekomendācijas.

Projekta rezultāti izklāstīti informatīvā tiešsaistes seminārā 2022. gada 27. maijā, ko kopumā apmeklēja 20 cilvēki no četrām iestādēm (Latvijas Hidroekoloģijas institūts, Valsts reģionālās attīstības aģentūra, Dabas aizsardzības pārvalde, Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs). Projekta rezultāti komunicēti arī starptautiskā zinātniskajā konferencē.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.