Jauniešu apziņas celšana par Baltijas jūras un Latvijas iekšzemes ūdeņu bioloģisko daudzveidību - SPĒLE

02.03.2020
Projekta numurs: 1-08/45/2019
Gads: 2019
Vadlīnija: Vides izglītība un audzināšana Atbildīgs dzīvesveids

Spēlē spēli Ūdenstopija un dodies ūdens dabas daudzveidības izzināšanas ekspedīcijās!

Projekta ietvaros esam izstrādājuši stratēģisku lomu spēli Ūdenstopija, materiālu komplektu patstāvīgai ūdens dabas daudzveidības un ūdens kvalitātes izzināšanai ar dzīvnieku un augu sugu noteicēju, kā arī citus interesantus un noderīgus materiālus skolēniem un skolotājiem.

  • Stratēģiska lomu un komandu spēle “Ūdenstopija”, kuru var spēlēt līdz 25 personas vienlaikus. Spēles komplektā ietilpst: spēles noteikumi, jautājumi, lomu figūriņas, rīcību apraksti, ūdens objektu kartiņas, spēles pamatne un zivju figūriņasLejupielādēt šeit.
  • 3 veidu origami tipa anketas (upēm, ezeriem un jūrai) patstāvīgas ūdens bioloģiskās izpētes veikšanai ar ūdens dzīvnieku un augu noteicējiem. Lejupielādēt šeit.
  • Tiešsaistes semināra ieraksts skolotājiem par bioloģisko daudzveidību ūdenī.
  • Skolēnu konferences ieraksts, kurā noderīgas zināšanas sniedza jomas eksperti. Skatiet video.


“Ūdenstopija” interesantā un interaktīvā veidā jauniešiem māca par dažādām ietekmēm uz ūdens kvalitāti un bioloģisko daudzveidību. Spēlētāji ieņem dažādas sabiedrības lomas, kas ir spējīgas ietekmēt (pozitīvi vai negatīvi) ūdens kvalitāti un bioloģisko daudzveidību tajā (NVO, valdība, iedzīvotājs, lauksaimnieks, mežsaimnieks, zvejnieks, teritorijas attīstītājs). Spēle sastāv no dažādiem elementiem: spēles noteikumi, jautājumi, lomu figūriņas, rīcību apraksti, ūdens objektu kartiņas, spēles pamatne un zivju figūriņas.

Projekta “Jauniešu apziņas celšana par Baltijas jūras un Latvijas iekšzemes ūdeņu bioloģisko daudzveidību” laikā mēs apmeklējām 9 skolas un 1 skautu nometni, kur kopā ar skolēniem un skolotājiem devāmies ūdens dabas daudzveidības izzināšanas ekspedīcijās uz vietējām upēm, ezeriem vai jūras pludmalēm.

Ja vēlies saņemt tiešsaistes semināra ierakstu skolotājiem sazinies ar Magdu Jentgenu, mjentgena@pdf.lv.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.