Zaļo ideju Re!Strāde

05.02.2020
Projekta numurs: 1-08/55/2019
Gads: 2019
Vadlīnija: Vides izglītība un audzināšana Atbildīgs dzīvesveids

Projekta kopsavilkums.

Liepājas pusē noslēgusies “Zaļo ideju Re!Strāde”

Biedrība “Dzīvo Zaļāk!” septembrī aicināja Liepājas reģiona iedzīvotājus uz “Zaļo ideju Re!Strādi”- praktiski izglītojošu vides izglītības pasākumu ar dažādām aktivitātēm un radošajām darbnīcām.

“Zaļo ideju Re!Strāde” tika īstenota ar mērķi veicināt Liepājas reģiona sabiedrības apziņas maiņu, lai panāktu ilgtspējīgu resursu izmantošanu un videi draudzīgu paradumu ieviešanu ikdienā.

Kopā tika īstenoti trīs pasākumi dažādās vietās. Pirmais pasākums notika Grobiņas novadā atkritumu poligonā “Ķīvītes”, kurā teju 100 dalībnieki plašāk uzzināja par atkritumu apsaimniekošanu Liepājas reģionā, guva pieredzi resursu otrreizējā izmantošanā, spēlēja spēles un mācījās darināt iepirkuma tīkliņus kopā ar žurnālisti un vides aktīvisti Anitru Toomu.

Otrais pasākums bija Aizputē “Āboļošanas” gadatirgus laikā. Tā ietvaros biedrība “Dzīvo Zaļāk!” kopā ar atkritumu poligona apsaimniekotāju SIA “Liepājas RAS” un biedrību “Zaļā brīvība” piedāvāja iesaistīties atkritumu šķirošanas atrakcijās, uzskatāmi rādīja piemērus lietu otrreizējai izmantošanai, kā piemēram - pudeļu korķīšu izmantošanu lasītprasmes apguvei un netradicionālas puzles veidošanu no veciem grāmatu vākiem. Bērniem izaicinājumu radīja lidojošo šķīvīšu trāpīšana pareizajā konteinerā, savukārt pieaugušie ieguva informāciju par atkritumu apsaimniekošanu savā dzīvesvietā. Lai pievērstu uzmanību pārtikas izšķērdēšanai, kopīgi tika gatavota DiskoZupa no produktiem, kas paredzēti izmešanai atkritumos. Aktivitātēm atsaucās vairāk kā 230 Āboļošanas pasākuma apmeklētāji, no kuriem vairāk kā 90% izteica apņēmību mainīt savus ikdienas paradumus.

Noslēguma pasākums ar dažādām lekcijām par videi draudzīgām tēmām un paradumu maiņu notika Miķeļdienas tirgus laikā Liepājas Pētertirgū septembra nogalē. Pasākumā vienkopus bija pieejami dažādi vides aizsardzības un atbildīga patēriņa pārstāvji un organizācijas. Tie dalījās savā pieredzē par ikdienas paradumiem, kā samazināt resursu patēriņu un ietekmi uz vidi kopumā. Pasākumu apmeklēja ap 300 interesentu, no kuriem 97% apliecināja apņemšanos turpmāk mainīt vismaz vienu savu ikdienas ieradumu.

Zaļo ideju Re!Strāde tika īstenota septembra mēnesī Grobiņas un Aizputes novados un Liepājas pilsētā, to organizēja biedrība “Dzīvo Zaļāk!” ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Sagatavoja:
L.Lapiņa
Biedrības Dzīvo Zaļāk!
valdes locekle
14.10.2019.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.