Raidījumu cikla “EkoRAID” noslēdzošie raidījumi

01.07.2024

“EkoRAID” divi jaunākie un cikla noslēdzošie raidījumi skatāmi jau 29. jūnijā kanālā TV24 plkst. 9:30, kā arī ReTV kanāla Virszemes apraidē Latgales reģionālajā televīzijā 1. jūlijā plkst. 17:30 un 2. jūlijā plkst. 07:00.

“EkoRAID” ir 16 raidījumu cikls par astoņām aktuālām ar dabu un tās aizsardzību saistītām tēmām – dosimies izzinošos izbraukumos, kā arī notiks ekspertu diskusijas kanāla TV24 studijā. Raidījums ir turpinājums jau iepriekšējos četrus gadus veidotajam Latgales reģionālās televīzijas raidījumu ciklam “Saudzēt. Saglabāt. Samīļot. Daba.”, kur arī vēstījām par dabas daudzveidību un vides aizsardzību.

Astotā raidījuma tēma ir ūdenstilpju apbūves noteikumi, kā arī vietējo iedzīvotāju un tūristu atpūtas iespējas, pieejamā infrastruktūra pie upēm, ezeriem un citiem ūdeņiem. Šajā reizē plašāk par obligātiem nosacījumiem, ko jāievēro privātpersonām, uzņēmējiem un pašvaldībām veicot būvniecību ūdenstilpju krastos, vēstīs Valsts vides dienesta Latgales reģionālās vides pārvaldes Piesārņojuma kontroles daļas vadītājs Visvaldis Noviks un VVD Atļauju pārvaldes Būvniecības un attīstības departamenta Būvniecības ieceru daļas vadītāja Anda Kārkliņa, kā arī Ludzas un Rēzeknes novada Būvvalžu speciālisti. Savukārt kopā ar Rēzeknes novada Tūrisma informācijas centra vadītāju Ligitu Harčevsku un Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra vadītāju Mārīti Orniņu izzināsim iespējas baudīt atpūtu pie ūdens un, kādi projektu konkursi pieejami krastu apbūvei un pakalpojumu dažādošanai.

Savukārt TV24 studijā Rīgā diskusiju par tēmu ar nozares ekspertiem turpinās žurnāliste Anita Daukšte. Pie viņas studijā viesosies Rīgas pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece būvniecības jautājumos Ingūna Urtāne.

Pēc katras tematisko raidījumu pārraides televīzijās, tie tiks izvietoti LRT mājas lapā www.lrtv.lv, vietnēs xtv.lv un la.lv, kā arī sociālās tīklošanās vietnēs: https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV, https://www.youtube.com/@LatgalesRegionalaTV.

Raidījumu cikla “EkoRAID” (Nr. 1-08/122/2023) izveides projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.