Raidījumu cikla “EkoRAID” 5. raidījums jau 30.martā!

04.04.2024

“EkoRAID” ir 16 raidījumu cikls par astoņām aktuālām ar dabu un tās aizsardzību saistītām tēmām – dosimies izzinošos izbraukumos, kā arī notiks ekspertu diskusijas kanāla TV24 studijā. Raidījums ir turpinājums jau iepriekšējos četrus gadus veidotajam Latgales reģionālās televīzijas raidījumu ciklam “Saudzēt. Saglabāt. Samīļot. Daba.”, kur arī vēstījām par dabas daudzveidību un vides aizsardzību.

“EkoRAID” raidījumi būs skatāmi jau 30. martā kanālā TV24 plkst. 9:30 kā arī ReTV kanāla Virszemes apraidē Latgales reģionālajā televīzijā 2. aprīlī plkst. 17:30 un 3. aprīlī plkst. 7:00.

Piektajā izbraukuma raidījumā kopā ar Dabas Aizsardzības pārvaldes pārstāvi Sanitu Putnu dosimies uz reto osu mežu biotopu Andrupenē, kur skaidrosim, kā un kādi apsaimniekošanas darbi tiek veikti šādā aizsargājamā teritorijā, kā arī Latvijas Dabas fonda pārstāve Liene Brizga-Kalniņa iepazīstinās ar projektu “Grass life” – kā ar inovatīvām metodēm Latvijā tiek atjaunoti dabisko zālāju biotopi. Savukārt Dabas aizsardzības pārvaldes departamenta direktore Gita Strode vēstīs, kā šobrīd noris projekts par dabas liegumu veidošanu un paplašināšanu – kādus izaicinājumus tas rada reālā vidē. Tāpat arī zemju īpašnieki – mežsaimnieks Artis Vaivods un lauksaimnieks Renārs Katkovskis no Rēzeknes novada plašāk vēstīs par savu pieredzi, saskaroties ar privātīpašuma teritoriju iekļaušanu aizsargājamā platībā – kā mainās ikdienas apsaimniekošanas darbi, spēkā stājoties dažādiem ierobežojumiem.

Savukārt TV24 studijā Rīgā diskusiju par tēmu ar nozares ekspertiem turpinās žurnāliste Anita Daukšte. Pie viņas studijā ieradīsies Latvijas Dabas fonda padomes loceklis Jānis Ķuze un Valsts aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabas aizsardzības departamenta direktore Daiga Vilkaste.

Pēc katras tematisko raidījumu pārraides televīzijās, tas tiks izvietots LRT mājas lapā www.lrtv.lv, vietnēs xtv.lv un la.lv, kā arī sociālās tīklošanās vietnēs: https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV, https://www.youtube.com/@LatgalesRegionalaTV.

Raidījumu cikla “EkoRAID” (Nr. 1-08/122/2023) izveides projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds. #latvijasvidesaizsardzībasfonds

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.