Raidījumu cikla “EkoRAID” 4. raidījums jau 24. februārī

23.02.2024

“EkoRAID” ir 16 raidījumu cikls par astoņām aktuālām ar dabu un tās aizsardzību saistītām tēmām – dosimies izzinošos izbraukumos, kā arī notiks ekspertu diskusijas kanāla TV24 studijā. Raidījums ir turpinājums jau iepriekšējos četrus gadus veidotajam Latgales reģionālās televīzijas raidījumu ciklam “Saudzēt. Saglabāt. Samīļot. Daba.”, kur arī vēstījām par dabas daudzveidību un vides aizsardzību.

“EkoRAID” raidījumi būs skatāmi jau 24. februārī kanālā TV24 plkst. 9:30, kā arī ReTV kanāla Virszemes apraidē Latgales reģionālajā televīzijā 27. februārī plkst. 17:30.

Ceturtajā izbraukuma raidījumā apskatīsim koka infrastruktūru un ziemas savdabīgos apstākļus divos tūrisma objektos Rēzeknes novadā. Teirumnīku purva takas vides gide Anna Macāne stāstīs par 800 metrus garās koka laipas apsaimniekošanas darbiem un jauninājumiem, savukārt Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības speciāliste Diāna Selecka skaidros ne vien koka infrastruktūras bojāšanās iemeslus, bet arī iepazīstinās ar dabas izziņas iespējām ziemā un kopā ar Maltas vidusskolas jauniešiem dosies meža ekspedīcijā, lai meklētu dzīvnieku atstātās pēdas. Paturpinot aktīvā tūrisma iespējas ziemā, dosimies arī akcijā “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē” Balvu novadā, kur tūrisma informācijas centra tūrisma informācijas konsultante Agita Zelča pastāstīs par ziemas pārgājienu pievienoto vērtību un pieprasījumu, tāpat arī zirgu sētas “Sudraba pakavi” saimnieki Larisa un Andrejs Klitončiki skaidros, kā zirgi tiek sagatavoti sala apstākļiem un kādēļ zirgu sētās aktīvākais tūristu periods ir tieši ziema, tāpat arī izvizinās rikšotājzirga kamanās.

Savukārt TV24 studijā Rīgā diskusiju par tēmu ar nozares ekspertiem – Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru biroja daļas vadītāju Artūru Jansonu un Latvijas valsts mežu rekreācijas vadītāju Kristapu Didže – turpinās žurnāliste Anita Daukšte.

Pēc katras tematisko raidījumu pārraides televīzijās, tas tiks izvietots LRT mājas lapā www.lrtv.lv, vietnēs xtv.lv un la.lv, kā arī sociālās tīklošanās vietnēs: https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTVhttps://www.youtube.com/@LatgalesRegionalaTV.

Raidījumu cikla “EkoRAID” izveides projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds (projekta reģ. Nr. 1-08/122/2023)

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.