Uzsākta dokumentālo raidījumu cikla "Kultūrpēda" filmēšana

31.01.2024

Aizvadītā gada nogalē uzsākts darbs pie jauna televīzijas dokumentālo raidījumu cikla “Kultūrpēda” izveides. Raidījums dokumentēs to, kādu ekoloģisku nospiedumu jeb pēdu aiz sevis atstāj mūsdienu kultūras norises un procesi Latvijā. Raidījumu mērķis ir atspoguļot vides ilgtspējības problēmu risināšanu kultūras pasākumos – kino veidošanā, muzejos, teātrī, koncertos un pasākumos. Raidījums marta beigās būs skatāms kanālā TV3.

Astoņu sēriju laikā raidījuma veidotāji ieskatīties kino tapšanas aizkulisēs, teātra un operas uzvedumu tapšanā, kā arī pētīs to, cik ekoloģiski un videi draudzīgi ir Latvijā notiekošie šovbiznesa pasākumi. Tiks skaidrots, kā top un, galvenais, kur paliek laikmetīgās mākslas izstāžu materiāli un paši mākslas darbi.

Ar raidījuma palīdzību tiks veicināta sabiedrības izpratne par to, ka vides ilgtspējība nav atkarīga tikai no atkritumu šķirošanas un atteikšanās no fosilā kurināmā, kā tas nereti virspusēji izskan līdzīga satura vēstījumos un diskusijās.

Raidījumā tiks rādīti labie piemēri Latvijas kultūras vidē un šovbiznesa industrijā, kur, šķietami tiešā veidā ar vides aizsardzību nesaistītās jomās, cilvēki ar savu domāšanu un vienkāršu paradumu maiņu var un spēj risināt vides ilgtspējas problēmas.

Raidījumu “Kultūrpēda” finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds (projekta reģ.Nr. 1-08/121/2023). Par raidījuma saturu atbild SIA “Red Dot Media”.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.