• Sākums >
  • Aktualitātes >
  • Projektu jaunumi >
  • Noslēdzies Cēsu novada pašvaldības projekts “Invazīvo augu sugu ierobežošana un aizsargājamo zālāju biotopu apsaimniekošana Cēsu novadā”

Noslēdzies Cēsu novada pašvaldības projekts “Invazīvo augu sugu ierobežošana un aizsargājamo zālāju biotopu apsaimniekošana Cēsu novadā”

22.12.2023

Projekta mērķis - veicināt zālāju bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu Āraišu ezerpils apkaimē, veicot ES nozīmes zālāju biotopu, kā arī citu zālāju apsaimniekošanu un atjaunošanu, kā arī ierobežot invazīvās sugas – puķu spriganes izplatību Gaujas upes aizsargjoslā Cēsu pilsētā.

Projekta ietvaros īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – Gaujas nacionālajā parkā tika veiktas aktivitātes zālāju biotopu atjaunošanai un apsaimniekošanai, kā arī invazīvās augu sugas – puķu spriganes ierobežošanai, saskaņā ar Gaujas nacionālā parka Dabas aizsardzības plānā laika posmam no 2023. līdz 2035.gadam minētajiem apsaimniekošanas pasākumiem.

Projekta rezultātā Āraišu ezera krastā atjaunoti zālāju biotopi 0,59 ha platībā un apsaimniekoti zālāji 4,11 ha platībā, savukārt Cīrulīšu dabas taku apkārtnē un pašvaldības īpašumā pie Gaujas ierobežota puķu spriganes izplatība 250 kvm platībā.

Projekts Invazīvo augu sugu ierobežošana un aizsargājamo zālāju biotopu apsaimniekošana Cēsu novadātika īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu (projekta reģ.Nr. 1-08/101/2022).

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.