“Delfi” uzsāk rakstu sēriju “Mēs darām kopā”

07.12.2023

Decembrī Latvijā vadošais ziņu medijs “Delfi” uzsāk jaunu rakstu sēriju “Mēs darām kopā”, kurā līdz pat vasarai ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu aplūkos dažādus ar vides jautājumiem saistītus tematus.

“Dažreiz vides jautājumu kontekstā dzirdam – bet tas jau nevienu neinteresē! Trīs gadus ilgušajā projektā “Atbildīgi dabā” pārliecinājāmies, ka, prasmīgi pasniegti, šie temati interesē plašu sabiedrības daļu. Ar rakstu sēriju “Mēs darām kopā” vēlamies šiem savā un planētas nākotnē ieinteresētajiem piedāvāt vēl vairāk praktisku padomu, noderīgu pieredžu un dažādu speciālistu pārdomu, kas mums kopā ļautu rīkoties jau šodien, lai rītdiena būtu labāka un zaļāka,” norāda “Mēs darām kopā” redaktore Kristīne Melne.

“Ja klimata, bioloģiskās daudzveidības krīžu risinājumu un plašāk ilgtspējas attīstības jautājumu virzību sadalām etapos, tad no domāšanas, izpētes un nebeidzamiem plānošanas etapiem beidzot lēnām ejam darīšanas fāzē, kas, nenoliedzami, būs grūtāka. Izprotot izaicinājumus vides jomā, nešaubīgi esam nokavējuši ar fundamentāliem pamatiem izglītībā, tamdēļ jo īpaši svarīgi ir šodien skaidrot sabiedrībai, ko nozīmē klimata pārmaiņas, dzīvās dabas kvalitāte vai līdzdalība aprites ekonomikas attīstībā, daloties veiksmes stāstos un analizējot kļūdas,” vērtē projekta “Mēs darām kopā” partnera – Pasaules Dabas fonda Latvijā – vadītājs Jānis Rozītis.

“Mēs darām kopā” līdz pat 2024. gada jūnijam veidos pieredzējušu autoru komanda, 60 rakstos piedāvājot dažādām auditorijām interesējošu saturu un tēmas ar mērķi saistoši vēstīt par dabas kapitālu, bioloģisko daudzveidību, aprites ekonomiku, vides politikas jautājumiem u. c., kā arī iedvesmojot ikvienu ikdienas paradumu maiņai.

Projektu atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.