Jaunais raidījumu cikls “Mēs darām tā” iedvesmos ar zaļā dzīvesstila paradumiem kopienās

01.12.2023

Lai iepazīstinātu sabiedrību ar videi draudzīga dzīvesstila ikdienas paradumiem Latvijas kopienās, komūnās, kolektīvos, apkaimēs un vairāku paaudžu ģimeņu mājvietās, tiek īstenota kampaņa “Mēs darām tā”. Tās ietvaros būs iespējams iepazīties ar 25 jaunām pieredzēm videostāstu veidā. Katrs no tiem sekos līdzi raidījuma galveno varoņu dienas gaitām, īpašu vērību pievēršot viņu iestrādātajai zaļā dzīvesstila rutīnai. Jaunās “Mēs darām tā” epizodes sākot no 2024. gada aprīļa būs skatāmas kanālā ReTV, kā arī portālā Delfi.lv.

Ēšanas paradumi, atkritumu šķirošana, enerģijas avotu un transporta izvēle, saimniekošana mājās, darbā un dārzā, energoresursu taupīšana, darba pienākumu organizēšana, atpūta un ikdienas gaitas – tie ir daži no videi draudzīgā dzīvesveida aspektiem, kuriem pievērsīs uzmanību jaunie videostāsti. Piemēram, pirmie no tiem ļaus ielūkoties Liepājas teātra aizkulisēs, atklājot kā īsti tur notiek kolektīvā saimniekošana.

Kopumā raidījumu cikls “Mēs darām tā” ir turpinājums dzīvesstila pieredzes apmaiņas kampaņai “Es daru tā!”, kurā tapuši vairāk nekā 90 iedvesmojoši VFS Films radīti video stāsti par Latvijas cilvēkiem, kuri atraduši savu videi draudzīga dzīvesveida formulu. Tie vēsta gan par “otras elpas došanu” savu laiku nokalpojušām lietām un atkritumu šķirošanu, gan energoefektivitāti, resursu taupīšanu, bioloģisko pārtiku, pārdomātiem pirkumiem un daudzām citām tēmām. Ar “Es daru tā” epizodēm vēlreiz būs iespējams iepazīties kanālā ReTV, sākot no 2024. gada janvāra, un tās pieejamas arī kampaņas oficiālajā vietnē Facebook un VFS Films YouTube kontā , kā arī Delfi.lv portālā.

“Kopienas, kas apvieno kaimiņus, ģimenes, dažādu paaudžu cilvēkus un radniecīgu interešu entuziastus, iedvesmo ar saviem piemēriem, kā “domāt un dzīvot zaļi”. Mēs vēlamies parādīt, ka rūpēties par mūsu planētu nav apgrūtinoši un ka katrs var atrast sev piemērotāko un ērtāko veidu, kā dzīvot veselīgāk un videi draudzīgāk, tam piešķirot vēl lielāku jaudu, īstenojot kopā ar saviem līdzcilvēkiem, komūnu vai kolektīvu,” stāsta VFS Films vadītājs un producents Uldis Cekulis.

Kampaņa “Mēs darām tā” aicinās sabiedrību mainīt savus ikdienas paradumus par labu videi draudzīgam dzīvesveidam, lai arvien vairāk iedzīvotāju to neuztvertu kā pienākumu, bet iedvesmotos no laikabiedru dzīvesstila piemēra. Vienlaikus tā atraktīvā veidā veicinās izpratni par videi draudzīgu rīcību un prasmēm to pielietot ikdienā, rosinot nepieciešamo sabiedrības sociālo normu maiņu ilgtspējīga dzīvesveida īstenošanā.

Sākot no 2024. gada aprīļa, “Mēs darām tā” videostāstus un to pavadošos aprakstus, kuros izklāstīts, kā īstenot videi draudzīgus ikdienas paradumus un kas tiks publicēti Delfi.lv, būs iespējams izmantot arī skolās, semināros, ģimenes lokā un citviet, rosinot diskusiju par “zaļā dzīvesveida” nozīmi un aktualitāti.

“Mēs darām tā” raidījuma cikla pārraidi kanālā ReTv, kā arī ReTV Facebook kontā nodrošinās “Re Media”. Kampaņu “Mēs darām tā” īsteno VFS Films studija ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu (projekts 1-08/127/2023).

 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.