LVAF projekta “Pasaules ap mums” interaktīvā izstāde piedalīsies Rīgas ielas svētkos Daugavpilī

12.09.2023

Ikgadējo Rīgas ielu svētku apmeklētājiem 16. septembrī būs iespēja aplūkot interaktīvo ekspozīciju “Ekosistēma uz galda”. Izstāde tiks izvietota pie ēkas Rīgas ielā 74. Pasākuma sākums plkst. 20.00.

Ekspozīcijā ūdens akvārijos un terārijos būs iespējams iepazīt gan parastas un bieži sastopamas sugas, gan arī sugas, ar kurām ikdienā sastopamies retāk. Ekspozīcijas mērķis ir radīt apmeklētājiem interesi par bioloģisko daudzveidību un iepazīstināt ar dažādiem mūsdienu informācijas tehnoloģiju risinājumiem, kas ļauj atpazīt dzīvos organismus izmantojot mūsdienās visiem pieejamās viedierīces.

Interesenti uzzinās par iespējām iesaistīties dabas novērojumu veikšanā izmantojot iNaturalist un PlutoF mobilās aplikācijas, kā arī praktiski tās izmēģināt. Izmantojot dažādas dabas novērojumu aplikācijas ikviens var piedalīties bioloģiskās daudzveidības izpētē un aizsardzībā, fotografējot un reģistrējot mobilajās aplikācijās pēc iespējas vairāk augu un dzīvnieku sugu, tādējādi apvienojot savu interesi par dabu ar praktisku palīdzību zinātniekiem.

Ar projekta ietvaros izmantotajām populārākajām dabas novērojumu platformām iNaturalist un PlutoF, kā arī ar to lietošanas pamācībām var iepazīties šeit: https://bit.ly/3XB3ud7. Vairāk par projektu meklē arī Facebook un Instagram profilos: @pasaulesapmums.

Izstāde izveidota Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta “Pasaules ap mums” ietvaros. Projektu realizē biedrība “Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs” sadarbībā ar Daugavpils Universitāti, biedrību “Environmental Society”, Vispasaules bioloģiskās daudzveidības informācijas centru (GBIF), kā arī dabas novērojumu portāliem iNaturalist un PlutoF.

Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts projekta “Pasaules ap mums” publicitātes vajadzībām.

 
Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.