Bērnudārziem iespēja kļūt par Cūkmena detektīviem

28.08.2023

Jau 16. gadu Cūkmens ir gatavs izglītot bērnus par tīru mežu nozīmi! Tāpēc arī AS “Latvijas valsts meži” kopā ar Cūkmenu izsludina pieteikšanos jaunā mācību gada bērnudārzu ekoprogrammai "Cūkmena detektīvi". Šogad bērni varēs iepazīt ne vien pašu tīro mežu aizstāvi un Zeķīti, bet arī viņu jauno draugu – Zaķi Bērziņu!

Pirmie 100 dārziņi, kas būs pieteikušies ekoprogrammai “Cūkmena detektīvi” līdz 21. septembrim, saņems oktobrī papildus mācību materiālus! Pieteikšanās anketa un visa nepieciešamā informācija atrodama sadaļā "Cūkmena detektīvi".

Lai kļūtu par īstu detektīvu un Cūkmena sabiedroto, arī 2023./2024. mācību gadā ekoprogrammas ietvaros bērni apgūs četras galvenās tēmas: "Meža netīrie noslēpumi", "Cūkmenam pa pēdām", "Mežs rotaļlietu kastē" un "Audzēsim skābekli!". Bērnudārzu grupas, kas darbosies jau otro gadu, varēs doties piedzīvojumos dabā visos gadalaikos. Visaktīvākos bērnudārzus mācību gada nogalē apciemos pats populārais Latvijas dabas draugs – Cūkmens. Sīkāk par Cūkmena apmeklējumu bērnudārzos lasiet programmas nolikumā.

"Cūkmena detektīvi" ir AS "Latvijas valsts meži" ekoprogramma pirmsskolām - 5 līdz 7 gadus jauniem bērniem. Tā tiek veidota kopš 2005. gada sadarbībā ar LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) ar mērķi ir rosināt bērnos atbildību pret vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Bērni kopā ar pedagogu programmas ietvaros soli pa solim atklāj dažādus meža noslēpumus, kļūstot par īstiem Cūkmena detektīviem! 

Programmu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds projekta “Nemēslo mežā” ietvaros. Projektā šajā gadā paredzētas daudzveidīgas aktivitātes: ekoprogrammas “Cūkmena detektīvi” norises organizēšana, meža izglītības mācību spēles "Kokmīļu ABCD" izgatavošana, Cūkmena - projekta galvenā tēla – vizītes skolās, bērnudārzos un bērnu nometnēs, publiskos pasākumos. Tāpat jau paveikti vairāki projekta darba uzdevumi: uzskates līdzekļa bērniem un jauniešiem "Cūkmena bufi" izgatavošana ar izglītojošu apdruku; izglītojošas spēles organizēšana sarunu festivālā “Lampa” bērnu un jauniešu auditorijai par meža vides piesārņojuma problemātiku, kā arī tālākizglītības kursu organizēšana meža vides izglītībā vismaz 40 pedagogiem, īstenojot IZM akreditētu kursu programmu.

 
Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.