• Sākums >
  • Aktualitātes >
  • Projektu jaunumi >
  • Noslēdzies sadarbības projekts “Uzņēmumu bīstamības kategorijas noteikšanas kalkulatora darbības koncepcijas un tā tehniskās specifikācijas izstrāde”

Noslēdzies sadarbības projekts “Uzņēmumu bīstamības kategorijas noteikšanas kalkulatora darbības koncepcijas un tā tehniskās specifikācijas izstrāde”

25.07.2023

2023. gada jūnijā veiksmīgi noslēdzies projekts par uzņēmumu, kuri strādā ar ķīmiskām vielām, bīstamības kategorijas noteikšanas kalkulatora tehniskās specifikācijas sagatavošanu. Projektu īstenoja biedrības “Latvijas vides pārvaldības asociācija” speciālisti sadarbībā ar Valsts vides dienesta (VVD) darbiniekiem.

Projekts tika īstenots kopš 2022. gada septembra, un tā izstrāde noritēja 3 posmos. Pirmajā posmā tika izstrādāta kalkulatora koncepcija, otrajā - izanalizētas iespējamās problēmas, bet trešajā - sagatavota kalkulatora tehniskā specifikācija. Līdz ar ko, VVD var uzsākt uzņēmumu bīstamības kategorijas noteikšanas kalkulatora izveides darbus.

Kalkulators nodrošinās bīstamo uzņēmumu atbildīgajiem darbiniekiem un VVD speciālistiem ātri un ērti noteikt uzņēmuma bīstamības kategoriju un identificēt ar to saistīto drošības dokumentu nepieciešamību.

Projekts “Uzņēmumu bīstamības kategorijas noteikšanas kalkulatora darbības koncepcijas un tā tehniskās specifikācijas izstrāde” (reģ.nr. Nr.1-08/51/2023) īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansējumu.
Bīstamo vielu kalkulatora tehniskā specifikācija.

 
Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.