Sikspārņu nakts Lielstraupes pilī

17.07.2023

Pirmo reizi 28. jūlijā pl. 18.00 Gaujas Nacionālajā parkā, Lielstraupes pilī norisināsies Sikspārņu nakts pasākums.

Sikspārņu nakts laikā būs iespēja piedalīties sikspārņu pētnieka Gunāra Pētersona lekcijā par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu.. Pasākuma laikā darbosies radošās darbnīcas, kur gan lielākie, gan mazākie dalībnieki varēs radoši izpausties un izzināt sikspārņu un dabas daudzveidību..

Savukārt pēc saulrieta sāksies sikspārņu vērošanas ekskursija. Tās laikā ar ultraskaņas detektora palīdzību būs iespējams dzirdēt, un varbūt arī pamanīt, vairākus Gaujas Nacionālajā parkā mītošus sikspārņu sugu pārstāvjus.

Pasākums norisinās Lielstraupes pilī, tāpēc pasākuma sākumā, pl. 18.00, iespējams iet ekskursijā pa pili gida pavadībā. Ieejas maksa pilī - četri eiro pieaugušajiem, divi eiro skolēniem, studentiem vai pensionāriem.

PASĀKUMA PROGRAMMA:

18.00 - 19.30 Ekskursija pa Lielstraupes pili (par maksu)
19.30 – 21.00 Radošās darbnīcas, izziņas aktivitātes (bezmaksas)
21.00 – 22.00 Eksperta stāstījums un atbildes uz jautājumiem (bezmaksas)
22.00 Sikspārņu vērošanas ekskursija (bezmaksas)

Pasākums, izņemot ekskuriju pa Lielstraupes pili, ir bez maksas ar iepriekšēju reģistrēšanos: Reģistrēšanās anketa pasākumam "Sikspārņu nakts Lielstraupes pilī" 28. jūlijā.
Neskaidrību gadījumā sazināties ar pasākuma organizatoriem: annabrokane8@gmail.com, +371 27863881

Pasākumu organizē nodibinājums "Gaujas nacionālā parka fonds" sadarbībā ar aģentūru “Cēsu novada tūrisma attīstības aģentūra” un Dabas aizsardzības pārvaldi. Pasākums tiek organizēts ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu projekta "Jaunie reindžeri - Gaujas Nacionālā parka nākotnes garants" ietvaros.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.