Projekta ietvaros 26. un 27.maijā notiks piekrastes kāpu sakopšanas talkas Ventspils poligona piekrastē, Cirpstenē

25.05.2023

Latvijas Zaļās kustības īstenotā projekta „Kampaņa „Zaļā jūra 2022-2023”” ietvaros, 26. un 27.maijā notiks piekrastes kāpu sakopšanas talkas Ventspils poligona piekrastē, Cirpstenē.

Latvijas Zaļās kustības programmas “Saglabāsim Latvijas kāpas” ietvaros, vairāku gadu garumā tiek organizēti dažādi projekti un rīkoti pasākumi, kas vērsti uz piekrastes kāpu saglabāšanu. Kampaņa „Zaļā Jūra” ir izglītojošs projekts, kura galvenais uzdevums ir izglītot un iesaistīt piekrastes skolas kāpu saglabāšanā.


 Foto: Iesūtīts foto

26.maijā tiks rīkotas „Tīrās Spēles” (Clean Games), kas ir sakopšanas talka ar sacensību elementiem, kurās piedalīsies komandas no Upesgrīvas, Talsu, Tārgales un Zūru pamatskolām, kā arī Engures un Ventspils 4.vidusskolas. Daļa no skolu pārstāvjiem veiks monitoringu liedagā un kāpās, lai savu pētījumu anketas iesniegtu projektā „Piekrastes Vērotāji” (Coast Watch). Abi šie izglītojošie projekti ir balstīti uz ārvalstu metodoloģiju un noteikumiem, kuri šobrīd tiek pielāgoti Baltijas jūras situācijai un apstākļiem un kurus turpmāk koordinēs Zviedrijā esošā Baltijas jūras NVO – Koalīcija par tīru Baltiju (Coalition Clean Baltic).

Latvijā šo abu izglītojošo projektu aktivitātes tiek atbalstītas no Latvijas vides aizsardzības fonda.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.