Norisināsies trešais nodarbību cikls LVAF projekta "Pasaules ap mums" ietvaros

23.05.2023

VAF projekta “Pasaules ap mums” komanda aicina jauniešus no Augšdaugavas novada, Krāslavas novada un Daugavpils pilsētas pašvaldību skolām iesaistīties projekta aktivitātēs, ko organizē biedrība “Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs” sadarbībā ar Daugavpils Universitāti, biedrību “Environmental Society”, Vispasaules bioloģiskās daudzveidības informācijas centru (GBIF), kā arī dabas novērojumu portāliem iNaturalist un PlutoF GO.

Maijā Daugavpils valstspilsētas un Augšdaugavas novada skolās projekta ietvaros norisināsies jau trešais nodarbību cikls. Lai pieteiktos dalībai nodarbībās reģistrējies https://forms.gle/R5hZpkH7g2cF8LSE8

Dalībnieki veiks novērojumus dabā un realizes trīs nelielus zinātniski-pētnieciskus projektus, kuri nākotnē varēs tikt izmantoti pētniecisko darbu veikšanai skolās ar specializēto mobilo aplikāciju iNaturalist un PlutoF GO izmantošanu. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar komplekso pētījumu organizēšanas principiem un iegūst interesantus rezultātus.

Līdz šim jaunieši, projekta dalībnieki, jau veikuši gandrīz 800 novērojumus, reģistrējuši 306 sugas no dažādām dzīvnieku, sēņu un augu taksonomiskām grupām. 192 eksperti no visas pasaules palīdz projekta dalībniekiem izpētīt apkārtējo pasauli nosaukot reģistrētajos novērojumos redzamās sugas.

3. jūnijā projekta komanda piedalīsies Daugavpils pilsētas svētkos, kuru laikā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot projekta ietvaros izstrādāto interaktīvo ekspozīciju “Ekosistēma uz galda”. Par galveno ekspozīcijas tēmu ir izvēlēta ūdens organismu daudzveidība. Pasākuma ietvaros ar akvāriju kompleksu palīdzību tiks demonstrētas improvizētas ūdens ekosistēmas, kā arī popularizētas specializētās mobilās aplikācijas iNaturalist izmantošanas iespējas. Informatīvo aktivitāšu ietvaros apmeklētāji tiks aicināti iesaistīties LVAF finansētajā projektā “Pasaules ap mums”.

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds projektu konkursa aktivitātes "Videi draudzīga dzīvesveida izglītojošu pasākumu īstenošana" ietvaros.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.