Putnu vērotājus aicina pieteikties diennakts sacensībām "Torņu cīņas 2023"

21.04.2023

Līdz šī gada 8. maijam ir atvērta komandu pieteikšanās putnu vērošanas sacensībām “Torņu cīņas 2023”, kas 20.–21. maijā norisināsies jau astoņpadsmito reizi, pulcējot gan pieredzējušus putnu vērotājus, gan iesācējus. 

Sacensībās, kuras norisinās vienlaikus dažādās Latvijas vietās putnu vērošanas torņos skaitot novērotos putnus, ir iespējams piedalīties divās sarežģītības pakāpes: pirmkārt, pieredzējušo putnu vērotāju klasē diennakts garumā (24h klase) vai arī Tautas klasē – četru stundu ilgumā (4h klase). Komandas sastāvā jābūt trīs vai četriem dalībniekiem. 

Pieteikums dalībai sacensībās jānosūta uz e-pastu putni@lob.lv vai jāaizpilda kontaktforma vietnē www.tornucinas.lv , norādot to, kurā klasē komanda iecerējusi startēt, komandas nosaukumu, dalībnieku sastāvu, minot vārdu uzvārdu, kā arī komandas kontaktpersonu, tā e-pastu un tālruņa numuru. 

Sacensību atklāšana, izlozējot putnu vērošanas torņus, ir paredzēta tiešsaistē attālināti, taču sacensību noslēgums un apbalvošanas pasākums ir iecerēts klātienē. 

Papildu informācija un sacensību noteikumi pieejami tiešsaistē internetvietnē www.tornucinas.lv/noteikumi.

Dalības maksa nav paredzēta.

Pērn putnu vērošanas sacensībās “Torņu cīņas 2022” piedalījās 63 dalībnieki no 16 komandām, tostarp 11 pieredzējušas komandas, kuras tornī pavadīja 24 stundas, un piecas Tautas klases komandas, kas putnus no torņa vēroja četras stundas. Pērn uzvaru guva komanda “Ar mums atkal runā kaijas” – Dana Heiberga, Miks Stūrītis, Edgars Smislovs, Andris Dekants –, kura no Mērsraga pļavas torņa novēroja 101 putnu sugu jeb par 29 sugām vairāk nekā torņa vidējais rādītājs, savukārt Tautas klasē uzvarēja komanda “Eko knābji” – Tatjana Ignatoviča, Pauls Vasks, Līga Krastiņa, Anita Strazdiņa – ar 50 novērotām putnu sugām Daugavgrīvas tornī.

Pasākums tiek organizēts Latvijas vides aizsardzības fonda projekta “Atklāj putnu burvību 2023“ ietvaros.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.