NDM digitālā izstrādāšana paplašināšana – ekspozīcijas "Cilvēks un vide" pilnveidošana, muzeja mobilas lietotnes izstrādāšana

08.02.2022

Projekts “NDM digitālā izstrādāšana paplašināšana – ekspozīcijas “Cilvēks un vide” pilnveidošana, muzeja mobilas lietotnes izstrādāšana”

Ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu Dabas muzeja ekspozīcija „Cilvēks un vide” papildināta ar jaunu digitālo saturu par atkritumu apsaimniekošanu.

Atkritumu apsaimniekošana un ieradumi mājsaimniecībās ir viens no svarīgākajiem, bet arī sarežģītākajiem vides aizsardzības jautājumiem mūsdienās. Lai bērniem saistošā veidā stāstītu par to, izveidota animācijas filma, kurā sekojot atkritumu veidošanās posmiem un ieteicamajai rīcībai, var rast atbildes uz dažādiem jautājumiem.

  • Kur nonāk cilvēku radītie atkritumi?
  • Kāpēc mūsdienās rodas tik daudz atkritumu?
  • Ko darīt, lai ikdienā būtu mazāk atkritumu?

Jebkurš interesents turpmāk varēs īsi iepazīties ar atkritumu apsaimniekošanas politiku un galvenajiem dokumentiem Latvijā:

  • „Atkritumu apsaimniekošanas plānu 2021.–2028. gadam”;
  • „Pāreja uz aprites ekonomikas modeli”;
  • „Plastmasu saturošo izstrādājumu patēriņa samazināšanas likumu”.

Ekspozīcijā apskatāms arī jauns informatīvs stends par videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu. Tajā stāstīts par atkritumu veidiem, to rašanās avotiem, sadalīšanās ilgumu, ietekmi uz dabu un ilgtspējīgas apsaimniekošanas iespējām. Interaktīvā veidā apmeklētājiem dota iespēja šķirot atkritumus, pilnveidot zināšanas un attīstīt izpratni par atkritumiem kā vērtīgu, izmantojamu resursu.

Projekta ietvaros izstrādāta arī muzeja mobilās lietotnes koncepcija un uzsākta tās izstrāde, programmēšana un satura sagatavošanai, t.sk., 360 grādu fotosesija 15 krājuma priekšmetiem, kas mobilajā lietotnē papildinās audiofailu saturu par muzeja ekspozīcijām, piedāvājot arī starpdisciplināru skatījumu muzejā aplūkotajām tēmām.

Ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu Dabas muzeja mobilās lietotnes saturiskais nodrošinājums tālākai ievietošanai mobilajā aplikācijā (projekts (1-08/203/2020)).
 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.