Līgatnes dabas taku mobilā lietotne – Līgatnes dabas taku Audiogids

01.02.2022

Lai aizraujošā un atraktīvā veidā iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus par Latvijas savvaļas dzīvniekiem, ir tapusi Līgatnes dabas taku mobilā lietotne – Līgatnes dabas taku Audiogids. Tajā iespējams klausīties vienkāršā, populārzinātniskā valodā veidotus stāstus par Līgatnes dabas taku iemītniekiem – 20 savvaļas dzīvnieku sugām – aļņiem, briežiem, pūcēm, āpšiem, vāverēm, susuriem, lūšiem un citiem.

Audiogida stāstījums ir īpaši aizraujošs bērniem, jo stāstījumiem ir pieejama bērnu versija, kas rakstīta pasaku formā – no lapsas Kūmiņa skatu punkta. Stastījumus ir veidojusi rakstniece Lilija Berzinska, savukārt lapsas Kūmiņa balss tēlā iejutās aktieri Intars Rešetins, Pāvels Griškovs un Džeimss Eldridžs (James Eldridge).

Audiogids pieejams trīs valodās – latviešu, angļu un krievu. Mobilajā lietotnē ir iekļauta arī atrašanās vietas noteikšana Līgatnes dabas taku kartē  un citas funkcijas. Lietotne ir bez maksas pieejama Apple App Store un Google play veikalos. Iesakām lejupielādēt lietotni savā viedierīcē pirms ierašanās Līgatnes dabas takās un apmeklējuma laikā izmantot austiņas.

Visi audiogida stāstījumi pieejami arī Līgatnes dabas taku mājaslapā: www.ligatnesdabastakas.lv, sadaļā Audiogids.

Projekts “Audiogidu izveide Līgatnes dabas takās” īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu. Par saturu atbildīga Dabas aizsardzības pārvalde.
Uzzini vairāk: www.ligatnesdabastakas.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.