Skolēnu eseju konkursā un video izaicinājumā par vidi varēs laimēt vērtīgas balvas

29.03.2021

No 25. marta pamatskolas un vidusskolas jaunieši var piedalīties biedrības "Ascendum" organizētajā eseju konkursā "Viena diena nākotnei" par videi draudzīgām izvēlēm un iegūt vērtīgas balvas – pilsētas divriteņus un sporta viedpulksteni.

 

Eseju konkurss ir viena no "Ascendum" organizētajām aktivitātēm kampaņā, kuras galvenais mērķis ir ne tikai izglītot jauniešus par videi draudzīgām izvēlēm, bet arī iedrošināt kļūt par vides vēstnešiem savās ģimenēs, draugu un paziņu lokā.

Konkursā var piedalīties pamatskolu un vidusskolas klašu skolēni, rakstot eseju par kādu no četrām tēmām: 1) Kāpēc mana paaudze izglābs pasauli 2) Mazo lietu spēks klimata pārmaiņu novēršanā 3) Ko es varu iemācīt pieaugušajiem par vidi? 4) Mana zaļā rutīna.

Esejas vērtēs žūrija, trīs labākās esejas katrā grupā tiks apbalvotas – labākie darbi tiks publicēti interneta žurnālā "Satori.lv", savukārt to autori saņems balvā Bottecchia pilsētas divriteņus, ko nodrošina sporta preču veikals Sportland. Viens uzvarētājs saņems apdrošināšanas kompānijas Ergo specbalvu – sporta viedpulksteni. Vēlamais eseju garums ir līdz 3000-3500 zīmes, tās ar informāciju par autoru – vārdu un uzvārdu, mācību iestādi un klasi, kā arī tālruņa numuru – jāsūta uz e-pasta adresi vienadiena@satori.lv.

"Mēs zinām, ka jaunieši jau tagad ir izglītotāki un zinošāki par dažu labu pieaugušo, tāpēc ticam, ka tieši jaunajai paaudzei, ir ko teikt un ko pastāstīt pārējiem," norāda "Ascendum" vadītāja Antonija Skopa. "Šī ir lieliska iespēja iegūt ne tikai videi draudzīgu pārvietošanās līdzekli, bet arī likt sevi sadzirdēt. Izmantojiet to!"

Esejas var iesūtīt līdz 2021. gada 18. aprīlim ieskaitot. Uzvarētāji tiks paziņoti pēc 3. maija.

Kampaņas ietvaros aprīļa beigās interneta platformās tiks palaista septiņu video sērija par vidi un aprites ekonomiku, ko režisē Alise Zariņa un vada pazīstamais jūtūberis Edgars Fresh. Vairāk par apskatāmajām tēmām klausītāji varēs uzzināt podkāstā. Paralēli norisināsies sociālo mediju izaicinājums, kurā aicināti piedalīties jaunieši līdz 25 gadu vecumam, savos sociālo mediju kontos stāstot par tām mazajām vai lielajām lietām, ko viņi dara, lai ierobežotu savu ietekmi uz vidi un klimata pārmaiņām. Labāko trīs video autori arī saņems Bottecchia pilsētas divriteņus no kampaņas atbalstītāja Sportland.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Kampaņa “Viena diena nākotnei” tiek veidota ar Latvijas Vides Aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Vairāk informācijas:

Elīza Laķe, eliza.lake@ascendum.lv, tālr. nr. 28348328

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.