LTV1 izrādīs "Satori" jauno vides raidījumu "Zaļgalvis"

05.01.2021

No 10. janvāra ik svētdienu plkst. 18.15 LTV būs skatāms jauns vides raidījums "Zaļgalvis", ko veido interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar "VFS FILMS" studiju.

 Jauno raidījumu vadīs rakstnieks un dabas vērotājs Rvīns Varde. Katrā sērijā viņš tiksies ar kādu dabas pazinēju, mākslinieku vai sabiedrībā zināmu cilvēku, lai uzdotu jautājumus par vidi, dalītos stāstos un saprastu, kā dzīvot dabai draudzīgāk. Katra "Zaļgalvja" sērija būs 14 minūšu gara, pirmajā sezonā tiks izrādītas 10 sērijas.

Pirmajās trijās sērijās skatītāji dosies līdzi Rvīnam Vardem uz mežonīgo brīvdabas izstādi "Savvaļa" pie mākslinieka Andra Eglīša, kopā ar trim zinātniekiem izstaigās purvu, lai saprastu, vai no tā vērts baidīties, kā arī viesosies pie Zanes Eniņas, lai saprastu, kāpēc pilsētnieki pārcēlās uz laukiem.

"Dažs saka – daba un cilvēku pasaule esot nošķiramas. Man nav pamata tā domāt, jo, trinoties pa pasauli, redzu – mūsu suga uzvedas, kā dabā ierasts. Konfliktējam un adaptējamies, dodam un ņemam, radām un reaģējam. Rvīns Varde ir ļoti vērtīgs sugas īpatnis. Vienlīdz labi jūtas, gan pašapmeties purvā uz nedēļu, gan kaisot izmeklētus kultūrcitātus pār sarunbiedriem. Viņš pārzina ne vien Sumatras varžu nārsta paradumus, bet arī latviešu valodas rotaļnieka prieciņus. Vienvārdsakot – īsts abinieks. Lielisks ceļabiedrs, lai dotos ciemos pie cilvēkiem, kas ar savu dzīvesstilu mums var šo to atklāt par cilvēces un dabas attiecībām," par raidījumu stāsta režisors Uģis Olte, kurš iepriekš darbojies  tādos populāros izglītojošos raidījumos kā "Adreses" un "Literatūre".

"Satori" jau ilgstoši līdztekus rakstiem par kultūru un sabiedrību publicē arī rakstus par vidi un klimata jautājumiem, lai izglītotu sabiedrību un aicinātu uz videi draudzīgāku dzīvesveidu. "Zaļgalvis" būs vienlaikus izglītojošs un izklaidējošs raidījums un tā turpina jau iesākto darbu.

Līdzās LTV izrādītajam raidījumam "Satori" interneta žurnālā tiks veidota arī rakstu un podkāstu sērija, kurā par raidījumā apskatītajiem jautājumiem padziļināti spriedīs eksperti, tā sniedzot interesentiem plašāku informāciju un vērtīgus padomus.

Projektu „Raidījumu, rakstu un podkāstu sērija par dabu un pilsētu interneta žurnālā Satori.lv un LTV” finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.