Latvijas Hidroekoloģijas institūts aicina piedalīties vebinārā par par mikroplastmasas piesārņojuma klātbūtni saldūdeņos

21.12.2020

Latvijas Hidroekoloģijas institūts aicina piedalīties vebinārā par mikroplastmasas piesārņojumu Latvijas saldūdeņos, sakarā ar Latvijas vides aizsardzības fonda projekta „Rekomendāciju izstrāde datu par mikroplastmasas piesārņojuma klātbūtni saldūdeņos ar dažādu aizsardzības un piesārņojuma pakāpi ieguvei un analīzei” noslēgumu.

Mikroplastmasas piesārņojums tika pētīts vairākos Latvijas ezeros ar dažādu aizsardzības pakāpi (Mazais Baltezers, Sekšu ezers, Talsu ezers, Usmas ezers, Pinku ezers).

 
Foto: Shutterstock.com

Vebinārs norisināsies 29. decembrī plkst 14:00. Aicināti piedalīties eksperti, pētnieki un citi interesenti.

Vebinārā tiks prezentēta pirmā Latvijā gūtā pieredze par detalizētu mikroplastmasas piesārņojuma analīzes metodoloģiju saldūdens vides matricās. Varēs uzzināt par paraugu ievākšanu, apstrādi, rezultātiem dažādas aizsardzības pakāpes saldūdeņos. Iegūtā informācija noderēs gan individuālajiem interesentiem un vides ekspertiem, palīdzot izprast, cik aizsargātas vai neaizsargātas ir dabas teritorijas no mikroplastmasas piesārņojuma, gan pētniekiem, kas apsver iespēju uzsākt pētniecību šajā jomā.

Vebināram var pieteikties jebkurš interesents, piesakoties uz e-pasta adresi: inta.dimante-deimantovica@lhei.lv

Pieteikšanās vebināram ir atvērta līdz 28. decembra plkst. 10:00. Vebinārs norisināsies GoToMeeting plastformā un saiti uz to pieteikušies dalībnieki saņems uz savu e-pasta adresi.

Paredzamais vebināra norises laiks – aptuveni 2h (prezentācija un diskusija, jautājumi un atbildes).

Pētījuma finansiālais nodrošinājums: Latvijas vides aizsardzības fonda projekts 1-08/86/2019;  Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekts 1.1.1.2/16/I/001, pētniecības pieteikuma nr. 1.1.1.2/VIAA/2/18/359

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.