Noslēdzies jauno vides reportieru konkurss

22.07.2020

Arī šogad Vides izglītības fonds aicināja jauniešus piedalīties programmas Jaunie vides reportieri nacionālā mēroga konkursā. Jaunieši fotografēja, rakstīja un veidoja video kampaņu, aktualizējot ar vides aizsardzību saistītus jautājumus.

Tēma, par kuru tika iesūtīti divi darbi, bija atkritumu piesārņojums un resursu pārtēriņš. Vides kampaņas attēls “Nemet pasauli miskastē”, ko iesūtīja Undīne Kurpēviča no Straupes pamatskolas, pievērš uzmanību atkritumu apjoma pieaugumam uz Zemes un mudina neradīt liekus atkritumus. Arī Viviānas Nikaļukas no Pļaviņu novada ģimnāzijas iesūtītā video kampaņa pievērš uzmanību tam, ko cilvēce ir nodarījusi Zemei ar atkritumu pārbagātību, video aicina sabiedrību dzīvot videi draudzīgāku dzīvesveidu, redzēt problēmu, runāt un risināt to.

Annija Jubase no Aizkraukles novada vidusskolas iesūtija darbu foto reportāžas kategorijā, kurā aktualizēja bioloģiskās daudzveidības jautājumu pilsētvidē un sadarbības nozīmīgumu.

Jaunieši no Ozolnieku vidusskolas rakstīja par divām tēmām. Jānis Vaškevics savā rakstā stāsta par bioloģiskās daudzveidības izzušanu un nepieciešamām rīcībām. Kaspars Gržibovsks runā par klimata pārmaiņu jautājumu un to saikni ar meža ugunsgrēkiem Latvijā un pasaulē.

Visi iesūtītie darbi iegūst pateicību par piedalīšanos Jauno vides reportieru programmas nacionālā mēroga konkursā. 

JVR programmas koordinators Latvijā: Daniels Trukšāns, daniels.truksans@videsfonds.lv

Jaunie vides reportieri ir vides izglītības programmas jauniešiem vecumā no 11 - 25 gadu vecumam ar mērķi pētīt, izzināt vides problēmas, popularizēt risinājumus un apgūt mūsdienu mediju rīkus sabiedrības informēšanai.

Vairāk informācijas par starptautisko konkurs un programmu "Jaunie vides reportieri" var atrast šeit: www.yre.global

Jauno Vides reportieru un Vides izglītības fonda darbību Latvijā atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds projektā “FEE International programmu īstenošana Latvijā 2020.gadā”.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.