Projekta ietvaros izstrādā apsaimniekošanas un zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumus sešiem publiskajiem ezeriem Gulbenes novadā

18.06.2020

Gulbenes novada pašvaldība noslēgusi projekta “Gulbenes novada publisko ūdeņu apsaimniekošanas plāna izstrāde” realizāciju. Projekta ietvaros izstrādāti uz izpēti un izvērtējumu balstīti publisko ūdeņu apsaimniekošanas plāni un zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi, kas ir saskaņā ar novada teritorijas plānošanas dokumentiem. Noteikumi izstrādāti Ādmiņa, Kalmodu, Lielā Virānes, Ludza, Sudala un Ušura ezeram, bet Gaujas un Pededzes upes posmiem veikta vēsturisko datu izpēte.

Projekta ieviešanas laikā īstenotas septiņas publiskas apspriedes ar sabiedrības, pašvaldības darbinieku un nodibinājuma “Vides risinājumu institūts” pētnieku grupas līdzdalību. Apspriežu laikā dalībnieki tika aicināti izteikt viedokli, novērojumus un ieteikumus ezeru apsaimniekošanas uzlabošanai Gulbenes novadā, iegūtā informācija apkopotā veidā iekļauta projekta ietvaros izstrādātajos dokumentus.

Uz izstrādāto dokumentu pamata pašvaldība izstrādās noteikumus publisko ūdeņu izmantošanai, zvejniecības regulēšanai, sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un citu pašvaldības funkciju nodrošināšanai, kā arī izvērtēs zivju resursu atjaunošanas nepieciešamību katrā no ezeriem.

Projekta īstenošana veikta ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.