Daibes ilgtspējas centrs - lielformāta izstāde par videi draudzīgu dzīvesveidu

20.12.2019

No 16.decembra līdz janvāra sākumam Cēsīs, AS “CATA” 1.stāva telpās apskatāma biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” lielformāta izstāde par videi draudzīgu dzīvesveidu. Izstāde tapusi projekta „Šķiro un samazini!? Padalies, kā veicās!” ietvaros, ko finansē Latvijas vides aizsardzības fonds (LVAF).

Kopā izveidoti 20 plakāti – ceļojošā izstāde. Šobrīd izstāde apskatāma arī digitālā formātā Valmieras peldbaseina informācijas stendā, savukārt janvārī tā tiks izstādīta Valmierā, t/c “Valleta” telpās.

Lielformāta plakātu izveides mērķis ir sabiedrībai vienkāršā un saprotamā veidā parādīt iespējas, kā var rīkoties ikdienā videi draudzīgāk, liekot aizdomāties par resursu patēriņu un kaitējumu videi. Motivētu un iedvesmotu mainīt savus ikdienas paradumus, iespējams, atsakoties no tik ierastām lietām, iepirktos gudrāk, izvēloties alternatīvas un dabai draudzīgas lietas arī saudzējot ne tikai dabu un resursus, bet arī savu un apkārtējo veselību.

Biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” valdes locekle Ieva Freimane-Mihailova uzsver, ka šāda veida izstādes cilvēkiem liek aizdomāties par savu ikdienas rīcību un tiešām der kā padomi, jo daži varbūt par attēlos redzamo alternatīvo iespēju ikdienā pat neaizdomājas. Plakātos ietverta arī skaidrojoša un noderīga informācija, kas pastiprina attēlā parādīto rīcību. Šobrīd ļoti daudz tiek runāts par vides jautājumiem, tāpēc būtiski neuzbāzīgā veidā, bet tomēr atgādināt, par rīcību un tās maiņu, jo sākot ar sevi mēs varam kaut ko mainīt. Tas, protams, ir katra paša ziņā, bet mums rūp vide un resursu patēriņš, tāpēc arī runājam un stāstām par šīm tēmām.

Plakātos atainoti dažādi padomi, kā samazināt atkritumu daudzumu, piemēram, aizstāt pārtikas plēvi ar bišu vaska drāniņu, trauku mazgājamās švammes vietā izvēlēties birstīti, iepirkties gudrāk – pērkot mazāk un izvērtējot, vai konkrētā lieta tiešām ir nepieciešama, un parādīts, kā plānot ēdienkarti nedēļai.

Izstāde tapusi biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” projekta “URDA šķiro un samazina” (projekta reģ.nr. 1-08/57/2019) ietvaros, ko finansē Latvijas vides aizsardzības fonds (LVAF).

Vairāk informācija:

Biedrības “Daibes ilgtspējas centrs”
valdes locekle
Ieva Freimane-Mihailova
25459399

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.