• Sākums >
  • Aktualitātes >
  • Projektu jaunumi >
  • Projekts “Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā” Daugavpilī un Valmierā

Projekts “Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā” Daugavpilī un Valmierā

12.12.2019

Aicinām uz foto izstādes atklāšanu, lekciju par ilgtspējīgu modi un ilgtspējīgas modes apģērbu demonstrāciju, kas notiks 19.decembrī, plkst. 19:30 - 21:00 Valmieras teātra kafejnīcas telpās Lāčplēša ielā 4, Valmierā!

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Pasākumā piedalīsies biedrības “Zaļā brīvība” ilgtspējīgas modes eksperte Dace Akule un biedrības "Zero Waste Latvijas" pārstāvji Kaspars Rozītis un Aleksandrs Rusaks.

Pasākumā atklāsim biedrības "Zero Waste Latvijas" foto izstādi, kā arī iepazīstināsim ar foto stāstu konkursa “Mantots ir vērtīgs” uzvarētāju darbiem, kuros cilvēki sociālajos tīklos dalījās ar stāstiem par viņu garderobēs esošiem ilgi kalpojošiem vai no vecākām paaudzēm mantotiem apģērbiem. Tāpat pasākuma laikā ikvienam būs arī lieliska iespēja vairs neizmantotas drēbes nodot pārstrādei īpašos Eco Baltia vide un Latvijas Zaļā punkta nodrošinātos konteineros.

Pasākums notiek projekta “Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā” ietvaros, ko atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds, Latvijas Zaļais punkts un Eco Baltia vide.

Savukārt, 6.decembrī, Daugavpilī notika biedrības "Zaļā brīvība" rīkots pasākums par ilgtspējīgu modi, kurā bija iespēja ne tikai uzzināt par kampaņu "Mantots ir vērtīgs", bet arī redzēt ilgtspējīgas modes piemērus. Pasākumā tika demonstrēti Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" audzēkņu un zīmola VelgaCode darbi, kas veidoti vai nu no lietotām drēbēm vai ražotāja audumu pārpalikumiem. 

 Pasākumā ikvienam bija iespēja apskatīt biedrības Zero Waste Latvija foto izstādi par lietotu apģērbu tēmu, kā arī nodot lietotus apģērbus pārstrādei īpašā Eco Baltia VIDE un Latvijas Zaļais Punkts nodrošinātā konteinerā.


 

Pasākums notika projekta "Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā" ietvaros, ar Latvijas vides aizsardzības fonda, Eco Baltia VIDE un Latvijas Zaļais Punkts atbalstu.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.