Kā gudrāk izmantot lietotu apģērbu

05.12.2019

Kā gudrāk izmantot lietotu apģērbu – projekts “Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā”

Aicinām uz foto izstādes atklāšanu, lekciju par ilgtspējīgu modi un ilgtspējīgas modes apģērbu demonstrāciju, kas notiks 6.decembrī, plkst. 13:30 - 15:00 Saules skolas telpās!

Pasākumā piedalīsies biedrības “Zaļā brīvība” ilgtspējīgas modes eksperte Dace Akule un ilgtspējīgas modes zīmola Velga Code dibinātāja Velga Krukovska.

Pasākumā atklāsim biedrības “Zero Waste Latvija” foto izstādi, iepazīstināsim ar foto stāstu konkursa “Mantots ir vērtīgs” uzvarētāju darbiem, kuros cilvēki sociālajos tīklos dalījās ar stāstiem par viņu garderobēs esošiem ilgi kalpojošiem vai no vecākām paaudzēm mantotiem apģērbiem. Tāpat ikvienam būs arī lieliska iespēja vairs neizmantotas drēbes nodot pārstrādei īpašos Eco Baltia vide un Latvijas Zaļā punkta nodrošinātos konteineros.

 

 

Latvijā arvien lielāks skaits iedzīvotāju un uzņēmēju domā, kā gudrāk izmantot lietotu apģērbu, to vai nu pārstrādājot vai pārveidojot jaunos produktos. To apliecina arī ilgtspējīgas modes svinības, ko sadarbībā ar partneriem 23.novembrī modes un izklaides centrā Rīga Plaza rīkoja biedrība “Zaļā brīvība”.

Pasākumā tika demonstrēti divu Latvijas ilgtspējīgas modes zīmolu – Zīle un Pārtapis – tērpi, kas tiek veidoti no lietotiem apģērbiem. Tāpat pasākumā ikvienam bija iespēja nodot savas lietotās drēbes pārstrādei īpašos “Eco Baltia vide” un Latvijas Zaļā punkta konteineros, tādējādi sākot praktizēt tekstila šķirošanu, kas no 2025.gada Eiropas Savienībā būs obligāta.

Sestdien tika arī paziņoti foto stāstu konkursa “Mantots ir vērtīgs” uzvarētāji, kas sociālajos tīklos dalījās ar saviem ilgi kalpojošajiem un mantotajiem apģērbiem. Viens no veidiem, kā neveidot tekstila atkritumus ir ieguldīt kvalitatīvos apģērbos, kas kalpos ilgi un ko varēs nodot mantojumā nākamajām paaudzēm.

Pasākumā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Agnese Vārpiņa, Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis un biedrības “Zaļā brīvība” ilgtspējīgas modes eksperte Dace Akule.

Pasākumu apmeklēja aptuveni 70 cilvēku.

Ilgtspējīgas modes svinības rīkoja biedrība “Zaļā brīvība” sadarbībā ar modes un izklaides centru Rīga Plaza. Pasākums notika projekta “Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā”, ko atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds, Latvijas Zaļais punkts un Eco Baltia VIDE.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.