31.oktobrī Valmieras sākumskolā notiks "Bioloģiskās daudzveidības diena: Pārvaldi gudri!"

31.10.2019

Ceturtdien, 31.oktobrī, plkst. 10.00-14.00 projekta "Ilgtspējas prasmes nākotnes profesionāļiem" ietvaros Valmieras sākumskolā notiks "Bioloģiskās daudzveidības diena: Pārvaldi gudri!"

Pasākumu vadīs biedrības "Baltijas Vides Forums" eksperts bioloģiskās daudzveidības un ekosistēmu pakalpojumu jautājumos Edgars Bojārs un eksperte sabiedrības iesaistes jautājumos Dace Strigune. 

Pasākumā piedalīsies jaunieši un pedagogi no Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas, Valmieras sākumskolas, Valmieras Pārgaujas sākumskolas, Valmieras 2.vidusskolas, Valmieras Gaujas krasta vidusskolas - attīstības centra, privātās pamatskolas ZAĻĀ SKOLA, Valmieras Viestura vidusskolas un Valmieras 5.vidusskolas. 

Pasākuma dalībnieki mācīsies par bioloģisko daudzveidību dažādās dabas ekosistēmās, ekosistēmu pakalpojumiem, to nozīmi un pielietojamību, plānojot noteiktā teritorijā saimnieciskās vai cita veida aktivitātes. Bioloģiskās daudzveidības un ekosistēmu pakalpojumi tiks pārdomāti arī konkrētā dabas vidē - Ģīmes dabas takā un Gaujas labā krasta posmā Valmierā. Izmantojot lomu spēles elementus, tiks izspēlēti teritorijas attīstības scenāriji, gūstot pieredzi gan dažādu interešu grupu savstarpējā komunikācijā, gan pārdomājot dabas un ekosistēmu pakalpojumu nozīmi un potenciālu jauniešu nākotnes profesionālajā darbībā.  

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.