Kurzemes – Zemgales Latvijas Mazpulku vides forums "Zaļākai uzņēmējdarbībai laukos"

24.10.2019

Piektdien, 25.10.2019., Valdemārpils vidusskolā norisināsies trešais - noslēdzošais mazpulcēnu vides projektu forums “Zaļākai uzņēmējdarbībai laukos”, kura laikā notiks mazpulcēnu tirdziņi, projektu prezentācijas, vides darbnīcas un vides padomu klades prezentācija. 

Pasākuma mērķis ir veicināt mazpulcēnu un mazpulku vadītāju - jaunatnes darbinieku izpratni un iemaņas par atbildīgu vides resursu izmantošanu, līdzatbildību par klimata pārmaiņām un iespējām tās ierobežot, ikdienā īstenojot mazpulcēna projektu, vienlaikus veicinot tautsaimniecības attīstību un labklājību caur videi draudzīgu uzņēmējdarbību un īso pārtikas ķēžu popularizēšanu.

Mazpulcēnu tirdziņos mazpulcēni tirgos savos dārzos izaudzētos un projektos saražotos produktus. Tirdziņu mērķis ir popularizēt “īsās pārtikas ķēdes”, vietējo produktu nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā, kā arī vietējās uzņēmējdarbības attīstībā un lauku labklājības veicināšana. Kā jau tirgū, tirgošanās mijas ar izklaidējošām atrakcijām -viktorīnas, loterijas, spēles u.c. 

Mazpulcēnu projektu prezentācijas. Mazpulcēni vasaras laikā izstrādā projektu “Gribu būt vides draugs”, “Iepazīsim soju”, “Krāsainie burkāni” un citus mazās uzņēmējdarbības projektus. Vides foruma ietvaros mazpulcēni prezentēs savu veikumu, iepazīstinās ar vērtīgākajām atziņām citus mazpulcēnus.

Foruma laikā notiks arī interaktīvas izglītojošas vides darbnīcas, kurās mazpulcēni apgūs iespējas mazpulcēnu projektus padarīt videi draudzīgākus. Kā jaunums foruma laikā tiks prezentēta jaunā mazpulcēnu “Vides padomu klade”, kurā vizuāli jauniešiem aizraujošā valodā ievietoti padomi videi draudzīgu projektu un lauksaimniecisko projektu un ikdienas darbu īstenošanai. Klades satura veidošanā izmantoti mazpulcēnu zīmēti vides plakāti. 

Mazpulcēnu lauku labumu tirdziņš norisināsies no plkst. 16.00 līdz 17.30 tirdzniecības centrā “Jāņa centrs”, Rīgas ielā 8, Talsos. Vairāk informācijas https://www.mazpulki.lv/lv/page/biedriem?read=284.

Aicinām Talsu iedzīvotājus un viesus novērtēt un iegādāties mazpulcēnu darba augļus! Mazpulcēni tirgosies ar rokdarbiem, dārzeņiem, ogām, augļiem un citiem labumiem.

Foruma programma un tirdziņa afiša pielikumā.

Projektu “Zaļākai uzņēmējdarbībai laukos” finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Informāciju sagatavoja Elīna Jogure,
Biedrības mediju un starptautisko projektu koordinatore
mob.tel. +37127279339

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.