Viendienītes lidojums turpināsies Dabas koncertzāles performancē 20. jūlijā

18.07.2019

Dabas koncertzāles radošā komanda sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, aicina interesentus uz dabas, mūzikas, zinātnes, video, mākslas un dramaturģijas bezmaksas performanci sestdien, 20. jūlijā Līgatnē pie pārceltuves pār Gauju, lai kopīgi ieklausītos un ieskatītos viendienītes lidojumā

Šogad aicinām iepazīt ņipro ūdens kukaini viendienīti (ephemera vulgata). Vairāk par viendienīšu dzīves ritumu un lomu ekosistēmā varēs uzzināsit gan radošajās darbnīcas, gan muzikālajā stāstā, kas attaino viendienītes mūžu – vienu dienu.

Tas ir stāsts par dzīvesgājuma nozīmību, lai cik īss tas nebūtu. Mūziķis Ingus Ulmanis skaidro: „Pusotras stundas koncerta laikā mūzika seko viendienītes dzīvības ciklam – ola, kāpurs, subimago, imago, ola. Lai skatītāji labāk izprastu šo muzikālo ciklu, esam izveidojuši koncerta programmu un tās aprakstu, ar kuru var iepazīties mūsu mājas lapā”.

 

Šoreiz mūziķiem – Ingum Ulmanim, Andrim Sējānam, Aigaram Voitišķim, Kasparam Tobim un Anrijam Grinbergam pievienosies stīgu instrumentu mūziķi – Agnese Kanniņa (vijole), Raimonds Melderis (vijole), Ivars Brīnums (alts), Jānis Pauls (čells), Viktors Stankēvičs (kontrabass) un dejotājas Liene Grava un Anete Blaua, kuras atveidos Viendienītes dzīves ciklu.

Pasākuma apmeklētāji tiek gaidīti jau no plkst. 19.00 zinātniskajās un radošajās darbnīcas, kurās caur praktisku darbošanos, klausīšanos, veidošanu un spēli būs iespēja izzināt viendienītes dzīves ciklu, tās nozīmi dabā un sasaisti ar citiem dabas procesiem. Savukārt multimediālā performance sāksies pēc saulrieta.

Atgādinām, Dabas koncertzālē ieeja ir bezmaksas, pasākums notiek brīvā dabā, tādēļ iesakām paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus, saliekamos krēslus u.c. lietas, lai varētu vakaru izbaudīt bez raizēm.

Kā ierasts būsim parūpējušies par telšu vietām tiem, kas vēlēsies palikt pa nakti. Aicinām aplūkot arī Līgatnes novada tūrisma portālu, lai uzzinātu par apskates objetku iespējām. Tāpat, atgādinām, ka tirdzniecība Dabas koncertzālē nenotiek – iesakām paņemt līdzi arī savu piknika grozu.

Aktuālajai informācijai sekojiet līdzi Dabas koncertzāles sociālajiem tīkliem – facebook, twitter un instagram, kā arī mājas lapā www.dabaskoncertzale.lv un Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv.

Pasākuma režisors – Roberts Rubīns, scenogrāfs – Didzis Jaunzems. Dabas koncertzāles šī gada galvenais zinātnieks – Arkādijs Poppels, Rīgas Zooloģiskā dārza zoologs entomologs. Pasākums Līgatnē īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda, Dabas aizsardzības pārvaldes, Līgatnes novada domes, Valsts Kultūrkapitāla fonda, SIA PATA TIMBER, būvniecības nama “Kurši”, SIA “KOOL Latvija” un AS "Augstsprieguma tīkls" atbalstu. Līdzproducents – SIA Story Hub.

Papildu uzziņām:

Ieva Upīte

Dabas koncertzāles pārstāve
e-pasts: ieva.upite@gmail.com
Tālr. 26447328

Maija Rēna

Dabas aizsardzības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 26789874
e-pasts: maija.rena@daba.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.