Latvijas vides aizsardzības fonda finansēta projekta vides objekta nokļūst prestižā mākslas festivālā

18.07.2019

Latvijas simtgades ietvaros radītu vides instalāciju UGUNS, kas uzstādīta pie Latgales pilsētas Kārsavas, pamanījuši prestižā mākslas festivāla Ansī Ainavas (Annecy Paysages) organizatori, un patlaban instalācijas kopija tiek izrādīta festivālā līdzās pasaulē pazīstamu mākslinieku darbiem.
 

Oriģinālais vides objekts UGUNS tapa Latvijas simtgades pasākumu ietvaros, sadarbojoties Rugāju, Balvu, Viļakas, Baltinavas un Kārsavas pašvaldībām, īstenojot Latvijas vides aizsardzības fonda finansētu projektu «Loba doba Zīmeļlatgolā jeb atklāj dabas pētnieku sevī!». Vides instalācijas UGUNS autors ir arhitekts Didzis Jaunzems.

« Vēstījums, ko apmeklētājiem atklāj pieci Ziemeļlatgales vides objekti, tostarp UGUNS, ir – aicināt cilvēkus vairāk pievērst uzmanību dabai, ieklausīties un cienīt tās teikto, apjaust to, ka cilvēks nav vienīgais dabas iemītnieks, un visapkārt ir daudz saudzējama un kopjama. Šie vides objekti, tostarp arī UGUNS, bija dāvana Latvijai tās simtgadē,» stāsta instalācijas autors.

Māksliniekus, kas piedalās festivālā «Annecy Paysages» izvēlas tā direktors Salvador Garcia kopā ar konsultantiem. Tiek plānots, ka divu mēnešu festivāla norises laikā (6.07.-15.09.) to apmeklēs vairāki simti tūkstošu pilsētas un festivāla viesu no visas pasaules. Festivālā atklāšanas pasākumā jau piedalījušies aptuveni 10 tūkstoši cilvēku.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.