Aicinām izzināt un sajust dabu Zaubes savvaļas kulinārā festivāla laikā

03.07.2019

13. jūlijā jau ceturto gadu pēc kārtas aicinām visus labsajūtas, garšas un pozitīvu emociju baudītājus uz Zaubes savvaļas kulināro festivālu!

Šī gada Amatas novada Zaubes pagasta Augšezera un Lejas ezera krasti un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu.

Latvijas Dabas muzeja pārstāvji meža lietu taustīšanas stūrītī dos iespēju iepazīt dzīvniekus un augus, bet sēņu izstādē izglītos festivāla apmeklētājus par ēdamo un neēdamo sēņu atpazīšanu. Dabas rotu un Dabas mandalu veidošanas meistarklasēs ikviens varēs izmēģināt iespēju radīt ko skaistu no dabas materiāliem. Savukārt kukaiņu viesnīcu darbnīcā festivāla apmeklētāji varēs pagatavot noderīgas kukaiņu mājas savam dārzam vai pagalmam. Zaubes ezera krastā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs pie makšķerēm pulcēs gan lielus, gan mazus.

Izglītojošu vides objektu izgatavošana un dabas materiālu meistarklases tiek organizētas Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstītā projekta “Zaubes muižas parka dabas vērtību ilgtspējīga apsaimniekošana” (projekta numurs 1-08/310/2018) ietvaros.

Piedzīvo garšas, stāstus un iegūsti jaunus iespaidus Zaubes savvaļas garšu festivālā!

Plašāka informācija: http://www.wildfoodfest.lv/festivals/festivala-programma-2/

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.