EUROPARC konference Latvijā – pieteikšanās līdz 30.jūnijam!

29.05.2019

Dabas aizsardzības pārvalde Ķemeru Nacionālajā parkā no 24. līdz 27. septembrim, Jūrmalā uzņems Eiropas nacionālo parku apvienības “EUROPARC Federation” ikgadējo konferenci, kas diskusijās un darba grupās par dabas izpratni un vērtību pulcēs vairāk nekā trīs simtus jomas profesionāļu no visas Eiropas.

Oficiālā konferences tīmekļa vietne un on-line reģistrēšanās: www.europarc2019.com.


Reģistrācija par zemāku dalības maksu iespējama līdz 30. jūnijam.

Konferencē tiek aicināti piedalīties jomas profesionāļi un interesenti no sabiedriskajām organizācijām, uzņēmumiem un valsts iestādēm, kuri ir ieinteresēti iedvesmojošās diskusijās, pieredzes apmaiņā un darba grupās par dabu kā vērtību ikdienā.
 
Šī ir pirmā reize, kad tik plaša mēroga starptautisks forums par dabas aizsardzību notiek Latvijā. “Europarc 2019” konferences vadmotīvs ir “Dabā ar izpratni” - sauklis, ar kuru Dabas aizsardzības pārvalde jau vairākus gadus īsteno dabas izglītības programmas, veicinot visdažādāko auditoriju izpratni par dabas vērtībām, to nozīmi un veselīgu līdzāspastāvēšanu ar sabiedrību.


Šogad konference akcentēs atbildīgu rīcību dabā, dabas izglītību, interpretāciju un rekreāciju dabā. “EUROPARC federācijas konference Latvijā notiks pirmo reizi, un tā ir vienreizēja iespēja sākt Latvijas valsts pastāvēšanas otro simtgadi ar lielāko un nozīmīgāko pasākumu dabas saglabāšanas, vides interpretācijas un sabiedrības iesaistes jomā Eiropā. Konferences rīkošana ir nenovērtējama iespēja Latvijai nostiprināt savu lomu Eiropas dabas saglabāšanas lēmumu pieņēmēju un viedokļa līderu sabiedrībā un izcelt Latvijai nozīmīgas tēmas un problēmas Eiropas līmenī,” pauž Dabas aizsardzības ģenerāldirektors Juris Jātnieks.
Konference pulcēs vairākus simtus nozares augstāko amatpersonu un viesu, lai analizētu jaunākās tendences un aktualitātes saistībā ar aizsargājamām dabas teritorijām, dalītos pieredzē un plānotu nākotnes attīstību, tajā skaitā diskutējot par dabas vērtību nozīmi tautsaimniecībā. 
EUROPARC Federācija ir lielākā organizācija dabas aizsardzības jomā Eiropā, kurā pārstāvēti  380 biedri no 37 valstīm, apvienojot tūkstošiem aizsargājamās dabas teritorijas un Natura 2000 vietas. Tajā pulcējušās aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas, asociācijas, individuālie biedri un NVO, kas atbildīgas par aizsargājamām dabas teritorijām.

Konferenci organizē Dabas aizsardzības pārvalde ar LVAF līdzfinansējumu projekta “EUROPARC federācijas starptautiska konference Latvijā „Nature on Your Mind – understanding our values!”” ietvaros.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.