Atsākti būvdarbi projekta „Publisko ūdeņu vides pieejamības nodrošināšana Bauskas pilsētā” īstenošanai

25.04.2019

Projekta „Publisko ūdeņu vides pieejamības nodrošināšana Bauskas pilsētā ” mērķis ir esošās infrastruktūras atjaunošana un teritorijas labiekārtošana publisko ūdeņu vides pieejamības nodrošināšanai Dambja ielā, lai veicinātu nozīmīga dabas mantojuma saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību Bauskas novadā.

Teritoriju Dambja ielā 2, Bauskā paredzēts atjaunot, labiekārtot, nodrošinot vides pieejamību cilvēkiem ar īpašam vajadzībām atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī izveidotu ērtu un drošu piekļūšanu pie Mēmeles upes, laipu, laivu piestātni un ērtu atpūtas vietu ar dažādu aktivitāšu iespējamību iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Būvdarbi laukuma labiekārtošanai tika uzsākti 2018.gada oktobrī, tika veikta laukuma esošā seguma noņemšana un jaunā seguma sagatavošanas darbi. No 2018.gada decembra bija būvdarbu tehnoloģiskais pārtraukums. Šonedēļ tiek atsākti darbi, lai sakārtotu un labiekārtotu teritoriju, lai nobruģētu laukumu, uzstādītu labiekārtojuma elementus.

Projekta ietvaros tiks ieklāti droši un mūsdienīgi segumi, nodrošinot piekļuvi Mēmeles upei, uzbūvējot taciņu uz upi, iztīrot un labiekārtojot upes krastu, kā arī novietojot laipu un laivu piestātni uz ūdens.

Projekta ietvaros tiks uzlabota atpūtas vietas funkcionalitāte, labiekārtotas esošās un izveidotas jaunās funkcionālās zonas, uzlabots skatu laukums virzienā uz Bauskas pili, bērnu rotaļu laukums, atpūtas zonas un sakārtota atkrituma konteineru novietne. Tiks pārvietota publiskās tualetes atrašanās vieta, izveidota ugunskura vieta un informatīvais stends Bauskas apmeklētājiem, radot labvēlīgus apstākļus Bauskas iedzīvotājiem un viesiem brīvā laika pavadīšanai.

Projekta kopējās izmaksas ir 131 043 EUR, no tām Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums 38 885 EUR, Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējums 92 158 EUR.

Būvdarbus veic SIA “UNI RL”, reģ.Nr.40003387899. Būvuzraudzību veic SIA “BaltLine Globe”, Reģ. Nr.40003780856.

Būvdarbus paredzēts realizēt līdz 2019.gada maija sākumam. Bauskas novada pašvaldība un būvuzņēmums aicina iedzīvotājus pārbūves laikā būt iecietīgiem un saprotošiem. 

Sagatavoja Ilze Munda, projektu vadītāja

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.