Klāt jaunais pavasara žurnāls IEVA DZĪVO ZAĻI!

27.03.2019

Visiem lasītājiem, kuri vēlas uzlabot savu dzīves kvalitāti, apgūstot videi draudzīgu dzīvesveidu, pieejams šogad pirmais IEVA DZĪVO ZAĻI žurnāls. Jaunums šogad ir tas, ka žurnālu var gan nopirkt preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, gan lasīt portālā santa.lv sadaļā IEVA dzīvo zaļi.

Žurnāls vienkāršā, lasītājam draudzīgā stilā atspoguļo tēmas, kas saistītas ar ikviena iedzīvotāja ikdienas dzīvi – sākot no ēšanas un bērnu audzināšanas un izglītošanas, beidzot ar zaļajām izvēlēm mājas būvniecībā un atkritumu otrreizējā izmantošanā un pārstrādē, kā arī citas dabu un vidi saudzējošas tēmas.

Pavasara žurnāla lielā tēma ir Vai to var ēst?, kur vairākos rakstos atklāts gan tas, kā audzēt dārzeņus bez ķīmijas savā dārziņā, gan ko droši pirkt veikalā, bet kurus dārzeņus pesticīdu dēļ labāk iegādāties bioloģiskas pārtikas veikalos. Tāpat žurnāls iepazīstina arī ar veselīgo ēdienu receptēm un gudru saimnieču padomiem par to, kā izvairīties no ēdienu kalniem atkritumu grozā, kas šobrīd ir viena no attīstītās pasaules daļas neatrisinātām problēmām – pārtika atkritumos. Pavasara aktualitāte ir ligzdojošie putni, kuriem var sekot tiešraidēs no ligzdām, bet vēl labāk, klausot ornitologa ieteikumiem, pašiem doties mežā putnu dziesmas klausīties. Daba pavasarī gan paēdina, gan ārstē, tāpēc uzzinām, ko un kāpēc var ēst dabā tieši šobrīd, kā arī ko dabas takas iemāca bērniem. Savukārt pilsētnieku aktualitāte ir kravas velo, kam ļoti cerams jau tuvākajā nākotnē būs liela piekrišana rīdzinieku un ne tikai vidū. Par citu rīdzinieku – Liepiņu ģimeni – uzzinām, cik zaļi viņi dzīvo, ja sava izvēles mēra ar ekoloģiskās pēdas kalkulatoru. Kas tas ir? To, tāpat arī – kā svinēt Zemes stundu – lasām pavasara žurnālā IEVA DZĪVO ZAĻI.

IEVA DZĪVO ZAĻI – ilgi laimīgi un dabai draudzīgi.

Žurnāls tapis ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

 

Tīna Sidoroviča
žurnāla IEVA DZĪVO ZAĻI galvenā redaktore
e-pasts: ievadzivozali@santa.lv
Facebook: @IEVADzivoZali
www.santa.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.