Noslēdzies projekts “Vide prožektora gaismā”

03.01.2019

Noslēdzies biedrības Latvijas mazpulki īstenotais Latvijas vides aizsardzības fonda projekts Nr. 1-08/247/2018 “Vide prožektora gaismā”.

Projekta īstermiņa mērķis: realizējot reģionālus pasākumus - izklaidējošu, interaktīvu stāvizrādi (caur humoru un interaktīvu darbību, nepiespiestā formā) 3 Latvijas reģionu pilsētās un apdzīvotās vietās - vismaz 400 Latvijas reģionu iedzīvotāju auditorijai aktualizēti būtiskie vides uzturēšanas jautājumi, nodota informācija par klimata pārmaiņām un netieši iztirzāti katra indivīda uzvedības paradumi ilgtspējīgu vides risinājumu ieviešanā.

Ilgtermiņa mērķis: rosināt sabiedrības attieksmes maiņu par savām līdzdalības iespējām un pienākumiem rūpēs par apkārtējo vidi, popularizēt resursu efektīvāku un/vai vairākkārtēju izmantošanu un palielināt zināšanas par klimata pārmaiņām un ilgtspējīgiem risinājumiem, kur iesaistītās katrs indivīds, katra mājsaimniecība, liekot pamatus ilgtspējīgai sabiedrībai.

Projekta norise: 2018. gada jūnijs – 2018.gada novembris.

Projekta ietvaros notikušas trīs stāvizrādes: 2018.gada 26. jūlijā Ļaudonas estrādē vairāk kā 300 mazpulcēnu un Ļaudonas iedzīvotāju tika iepazīstināti ar iepriekšminētajiem jautājumiem caur vides žurnālistes, Anitras Toomas un dzejnieka Toma Treiberga redzējumu. Savukārt 2018. gada 21. novembrī Alūksnē un 22. novembrī Preiļos uz skatuves kāpa Mārtiņš Kozlovskis, improvizācijas teātra eksperts. Papildus izrāde notika 2018.gada 15. decembrī Saldū. Kopumā izrāžu skatītāju skaits pārsniedza 400.

Pēc izrādēm Alūksnē un Preiļos sekoja lokālo vides problēmu analīze, piedaloties vides nozares ekspertiem no pašvaldībām, ko diskusijas formātā moderēja Mārtiņš Kozlovskis.

Vairāk par projektu var lasīt biedrības mājas lapā: http://mazpulki.lv/lv/page/projekti?read=73

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.