Noslēdzies projekts Latvijas Dabas fonda īstenotais projekts “Dodies ainavās!”

01.11.2018

Projektu “Dodies ainavās!” no 2018.gada marta līdz augustam ieviesa Latvijas Dabas fonds. Projekta laikā sabiedrība tika aicināta iesaistīties Latvijas lauku ainavu iepazīšanā, dodoties dabā, pētot, diskutējot par ainavu, lasot un klausoties stāstos par to.

Projekta laikā notika piecas Ainavu tūres – pārgājieni dabā, ekspertu pavadībā, lai iepazītu Latvijas lauku ainavas, to veidošanos, vēsturi un esošo situāciju. Ainavu tūrēs devāmies un Abavas ieleju, Aizsargājamo ainavu apvidu Vestiena, Aizsargājamo ainavu apvidu Ziemeļgauja, Sauleskalna apkārtnes dziļūdens ezeriem un Gaujas nacionālo parku. Profesionāla auditorija (plānotāji, pašavaldību pārstāvji, ainavu arhitekti, vides eksperti u.c.) tika uzrunāta, veidojot seminārus par ainavu plānošanu un novērtēšanu, kas notika Kuldīgā un Valmierā. Semināros kā lektori piedalījās izcilākie ainavu plānotāji un pētnieki Latvijā – Oļģerts Nikodemus, Anita Zariņa, dabas eksperti Viesturs Lārmanis un Gita Strode. Projekta laikā notika arī trīs stāstu / diskusiju vakari “Dabas sarunas” par ainavas veidošanu un Latvijas ainavu nākotni. Viena no sarunām notika sarunu festivāla “Lampa” ietvaros, kurā diskusijā “Latvijas lauku ainava – uz kurieni ejam?” piedalījās ģeogrāfs Edmunds Valdemārs Bunkše, sociālā antropoloģe Agnese Cimdiņa, ekonomists Ģirts Rungainis un biologs Vieturs Lārmanis.

Kopumā projekta laikā sasniegta plaša auditorija – gan tiešā veidā, gan ar masu mediju un sociālo mediju palīdzību, kuros notika aktīva komunikācija par ar Latvijas ainavu veidošanos saistīto problemātiku.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.