Diena bez auto Talsos un Ventspilī

22.09.2018

No 16. līdz 22. septembrim norisinās Eiropas Mobilitātes nedēļa. Tās laikā iedzīvotājus rosinām automašīnu vietā izmantot ilgtspējīgus pārvietošanās veidus – pastaigu ar kājām, riteņbraukšanu un sabiedrisko transportu.

Šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas vadmotīvs ir “multimodalitāte” – dažādu transporta veidu izmantošana un kombinēšana, kas ļauj pasažieriem pilnvērtīgi izmantot visas priekšrocības: naudas ietaupīšanu, ātrumu, elastīgumu, ērtības, punktualitāti un citas.

19. septembris tika atzīmēts, kā „Ar velo uz darbu” diena, kad ikviens tika aicināts uz darbu doties ar velosipēdu.

22. septembrī Latvijas Zaļā kustība atzīmēs „Dienu bez auto” ar pasākumiem Talsos un Ventspilī.

Dienas bez auto” pasākumi Talsos sāksies plkst. 10.00 pie Talsu Sporta nama. Ikviens bērns aicināts ierasties ne tikai ar savu velosipēdu, bet arī ar longbordu, segweyu vai skrejriteni, lai piedalītos sacensībās un iegūtu saldas balvas. Būs iespēja piedalīties arī Drošas braukšanas skolā un apgūt ko jaunu.

Tos, kuri vēlēsies doties izbraucienā ar velosipēdiem gaidīsim plkst. 11.00 pie Talsu Tautas nama, kur notiks pulcēšanās un iesildīšanās velobraucienam (līdz 20km) gar Talsu novada ezeriem un Talsu pauguraines pakalniem pa grantētu ceļa segumu. Ceļā līdzi aicinām ņemt kādu uzkodu, bērniem ķiveres un lielisku noskaņojumu. Brauciena noslēgumā gaidāma dalībnieku loterija un pārsteigumi pie Talsu Tautas nama.

Dienas bez auto” pasākums Ventspilī sāksies pl. 10.00 Piejūrasparkā un tas būs “Zaļo ģimeņu rallijs”, veltīts ģimenēm ar maziem bērniem.

Pasākumā aicinātipiedalīties vecāki ar bērniem, kuri vēl sēž ratiņosun arī bērniar velosipēdiem līdz 10 gadu vecumam.

“Dienas bez auto”pasākumi notiek sadarbībā ar Talsu novada domi un Ventspils pilsētas domi, Latvijas Vides aizsardzības fonda finansētā projekta “Zaļai Latvijai –Zaļai jūrai” ietvaros.

Mirta Jansone
Projekta vadītāja
Tel:29464901
mirta.jansone@zalie.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.