Latvijas Zaļā kustība aicina uz Latvijas 100-gades priežu stādīšanas talku

30.08.2018

 Turpinot 2007.gadā aizsāktās vides organizāciju iniciatīvas piekrastes kāpu joslas saglabāšanai, sabiedriskās kampaņas „Saglabāsim Latvijas Kāpas” ietvaros un atzīmējot Latvijas Simtgadi, rīkosim Kāpu nostiprināšanas Rudens talku, kas šogad notiks 8. septembrī. Ņemot vērā, ka mūsu jūras piekrastes kāpās ir notikuši ievērojami erozijas procesi, kurus izraisījušas gan vētras, gan neapdomīga cilvēku rīcība, priežu stādīšanas talku mēs rīkosim visvairāk noslogotajās vietās Rojas un Mērsraga novadu piekrastē, tās apstādot ar priežu stādiem.

Simtgades priedes stādīsim ar VAS „Latvijas Valsts meži” saskaņotās vietās un talkai pulcēsimies: Mērsraga novada Upesgrīvā –Talsu-Kolkas -krustojuma stāvlaukumā, sestdien, 8.septembrī pl. 11.00.

Priežu stādus ir sarūpējis VAS “Latvijas Valsts meži” Ziemeļkurzemes reģions, savukārt talkas norisi atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds, Baltijas jūras Aizsardzības fonds (BaltCF) un Koalīcija par tīru Baltiju (CCB).Par darbarīkiem un talcinieka sviestmaizēm rūpēsies organizatori, savukārt no talciniekiem tiek sagaidīts labs noskaņojums un atbilstošs apģērbs.

Aicinām ikkatru Latvijas piekrastes dabas cienītāju dot savu ieguldījumu mūsu unikālo piekrastes kāpu nostiprināšanā un saglabāšanā, Latvijas Simtgadē iestādot savu priedi kopā ar mums –sestdien, 8.septembrī.

Par savu iespējamo dalību talkā, lūdzam paziņot līdz 5.septembrim.

Kontaktinformācija: zalie@zalie.lv
Tel: 29361534 / 26538871 

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.