Latvijas Dabas fonds piedāvā Ainavu tūri un Birutas Ozoliņas koncertu Ziemeļgaujā

09.08.2018

Ziemeļgauja ir viens no aizraujošākajiem un ainaviski savdabīgākajiem apvidiem Latvijā – te saglabājušās parkveida pļavas, kurās aug simtiem gadu veci koki un kuras aizved tevi tūkstošiem gadu senā pagātnē, te sastopamas iekšzemes kāpas, un Gauja, neprātīgi līkumojot, atsegusi stāvkrastus un atstājusi aiz sevis daudzas vecupes.

To visu pieredzēt varēsiet Latvijas Dabas fonda Ainavu tūrē 18. augustā aizsargājamo ainavu apvidū “Ziemeļgauja”. Ainavas un tajā mītošās bioloģiskās daudzveidības stāstu izstāstīs biologs, LDF projekta “GrassLIFE” demonstrējumu vadītājs Viesturs Lārmanis un ainavu pētniece Anita Zariņa.

Pārgājiena laikā Gaujas ielejā ar ainavu saspēlēsies koklētāja Birutas Ozoliņa un Ernests Medenis.

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, un visi gājēji tiks cienāti ar siltu zupu.

Dalībnieku skaits ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikties, aizpildot šo formu: https://docs.google.com/forms/d/1LmZTuQnAq1mREBDOkmQnMo33r4BmVtGl8NL_QDhO6Sk/viewform?edit_requested=true

Plānotais Ainavu tūres maršruts būs apm. 7 km garš un pasākuma ilgums – 5 stundas. Brīdinām, ka šī Ainavu tūre ir ar padziļinātu tematisko ievirzi, kā arī maršruts vedīs cauri ganībām, kurās ganās liellopi, līdz ar to nedrīkst ņemt līdzi suņus, kā arī tā nebūs piemērota maziem bērniem.
Pasākuma norisi finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.
*tikšanās pie zemnieku saimniecības Krastiņi, Valkas novadā no plkst.11:30, kad cienāsimies ar kafiju. Ainavu tūres sākums plkst.12:00 Te skatāma karte ar tikšanās vietu:
https://balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=tricew&centerx=625699.6312474429&centery=6397969.160260389&zoom=5&layer=map&ls=o

 

Papildu informācija:
Liene Brizga-Kalniņa
Komunikācijas vadītāja
Latvijas Dabas fonds
+371 29110527
liene.brizga@ldf.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.