Pirmā Dabas koncertzāles performance 22. jūnijā „Daugavas muzejā”

22.06.2018

Dabas koncertzāles radošā komanda sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, aicina interesentus uz dabas, mūzikas, zinātnes, video, mākslas un dramaturģijas bezmaksas performanci 22. jūnijā Salaspils novada „Daugavas muzejā”.

zīvības enerģijas mazais varonis – hloroplasts ir šī gada Dabas koncertzāles uzmanības centrā. Hloroplastam par godu veidots gan muzikālais stāsts, gan dažāda veida izzinošās darbnīcas, kurās varēs uzzināt vairāk gan par hloroplastu pašu, gan fotosintēzes procesu, kurā lielāko lomu spēlē hloroplasts.

Koncertam būs divas daļas bez pārtraukuma. Pirmajā daļā gaidāms 40 minūšu stāsts par Hloroplastu un otrajā atpazīstamākās tēmas un skaņdarbi no iepriekšējiem gadiem. Dabas koncertzāles mūziķis Ingus Ulmanis stāsta: „Mēs šī gada mūziku ieraudzījām minimālismā. Bez izteiktām tēmām un plašām harmonijām. Bet tās tomēr ir... tikai paslēptas... gleznā. Tas ir kā krāsu sākums. Kā baltā gaisma. Mēs koncertā to gan salauzīsim, jo meklēsim Hloroplasta krāsu – Zaļo un Zaļās krāsas skaņa ir Do”.

Kas un kā ir „būvēts un pārbūvēts ar gaismu” jeb fotosintezēts, vai tam ir kāda saistība ar fotogrāfēšanu, vai zaļie augi ir zaļi – to visu varēs uzzināt radošajās darbnīcās, kas apmeklētājus gaidīs no plkst. 19.00, savukārt muzikālais stāsts par hloroplastu izskanēs pēc saulrieta.

Atgādinām, ka pasākums ir bezmaksas un tas notiek brīvā dabā, tādēļ iesakām paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus, saliekamos krēslus u.c. lietas, lai varētu vakaru izbaudīt bez raizēm. Apmeklētājiem, kuri būs ieradušies ar velosipēdiem, būs pieejama Salaspils pašvaldības apsargāta velonovietne (ap 200 velosipēdiem), jāpaņem līdzi vien savs velo saslēgs.

Savukārt tiem, kas vēlēsies palikt pa nakti, būs iespēja palikt kempingā „Doles sala”, kas atrodas blakus „Daugavas muzejam”. Ieeja kempingā ir maksas, cenrādi var atrast mājas lapā – www.dolessala.lv. Tāpat atgādinām, ka tirdzniecība Dabas koncertzālē nenotiek – iesakām paņemt līdzi arī savu piknika grozu.

Pasākumā paredzēta fotografēšana un filmēšana. Iegūtais materiāls tiks izmantots publicitātes nodrošināšanai, nekomerciāliem mērķiem un bez atlīdzības tiem, kurus fotografēs.

Aktuālajai informācijai sekojiet līdzi Dabas koncertzāles mājas lapā www.dabaskoncertzale.lv un Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv/, kā arī sociālajos tīklos. Projekts īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda, Latvenergo atbalstu. Līdzorganizatori – Rīgas Meži.



Papildu uzziņām:
Elīna Ezeriņa
Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību un vides izglītības
nodaļas vadītāja
Tālr.: 26789874
e-pasts: elina.ezerina@daba.gov.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.