Atzīmējot Starptautisko mitrāju dienu dabas liegumā „Lubāna mitrājs”

02.03.2018

Katru gadu, visā pasaulē tiek atzīmētas mitrāju dienas. Arī šogad, biedrība „Pie Kraujas” un Lubāna mitrāja informācijas centrs rīko pasākumus 2. un 3. februārī atzīmējot Starptautisko Mitrāju dienu.

2.februārī ar divu skolu - Madonas novada Barkavas pamatskolu un Balvu novada Bērzpils vidusskolu, audzēkņiem, runāsim par mitrājiem un izvēlēto tēmu „Zivis un zivju resursi”. Kopā pavadīsim trīs stundas iepazīstoties ar Latvijas un pasaules mitrājiem, kā arī par dabas liegumu „Lubāna mitrājs”. Tam sekos nodarbība „Zivis un zivju resursi”, ko vadīs Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centra „Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe. Pēc darbošanas iekštelpās dosimies svaigā gaisā un satiksim bļitkotāju uz ledus, kurš pastāstīs par bļitkošanas procesu, zivīm, Lubāna ezera izmaiņām laika gaitā. (Aktivitāte notiks, ja būs ledus!)

3. februārī aicinām uz vēl pasākumu -  zemledus makšķerēšanas sacensībām „Lielais Lubāna loms 2018”. Sacensības organizē biedrība „Pie Kraujas” un Dagnis Vasiļevskis. Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā Lubāna mitrāja informācijas centrā, Aiviekstes hidromezgsls, Ošupes pagasts, Madonas novads, no plkst. 8.30 līdz plkst. 9.30, sacensību atklāšana plkst.9.30. Makšķerēšanas laiks - četras stundas. Sacensību rīkotāji dalībniekiem nodrošina - bezmaksas pusdienas, autostāvvietu, ugunskuru, līdzjutējiem un mazākiem dalībniekiem iespēju sasildīties informācijas centra telpās.

Sacensības notiek individuālā konkurencē. Sacensībās dalībnieku skaits netiek ierobežots.

Ņemot vērā ledus situāciju, sacensību laiks var tikt mainīts. Par to, ne vēlāk, kā trīs dienu laikā pirms sacensību sākuma, organizatori informē Lubāna mitrāja informācijas mājas lapā www.lubanamitrajs.lv, kur arī atrodams sacensību nolikums un plašāka informācija.

Pasākumi tiek organizēti projekta   „Lubāns Latvijai toreiz un tagad” ietvaros ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu, ko īsteno biedrība „Pie Kraujas” no Madonas novada kopīgi ar projekta partneriem – biedrībām „Aborieši” no Lubānas novada un „Lubāna vilnis” no Rēzeknes novada. Projekta mērķis ir Lubāna ezera kā dabas un kultūrvēsturiska mantojuma vērtības apzināšana un izcelšana, organizējot un veidojot pasākumus, kas balstās uz sabiedrības informēšanas, izglītošanas un sporta aktivitātēm.

 

Informāciju sagatavoja:
Ilze Sauša
Projekta „Lubāns Latvijai toreiz un tagad” projekta koordinatore
lubanamitrajs@gmail.com t.29234956

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.