"12 elementi ainavā" raidījums par Latvijas dabas skaistumu un kino

25.10.2017

No 26. oktobra LTV 1 ceturtdienās, plkst 19:30 būs skatāms jauns raidījums “12 elementi ainavā” – ceļojums laikā, pētot Latvijas ainavas atspoguļojumu 20. gadsimta 30.-80. gados uzņemtajās mākslas un dokumentālajās filmās un mūsdienās.

12 raidījumu ciklā skatītājiem būs iespējams iepazīties ar divpadsmit dažādiem Latvijai raksturīgiem ainavu elementiem – vientuļiem lauku kokiem, dabiskajām pļavām, upēm, kāpām un citām vērtībām, kas pie mums vēl sastopamas. Raidījumā caur vecajām mākslas un dokumentālajām filmām varēs ieraudzīt, kāda ir bijusi Latvijas ainava pirms vairākiem gadu desmitiem, mēģināt saprast, kas tajā mainījies un ko mūsdienās darīt, lai saglabātu ainavas unikālās iezīmes.

Vai Oskara un Anitas māja filmā “Zvejnieka dēls” joprojām stāv Bigauņciema jūras krastā, vai Gaujas stāvkrasts, kur nobremzē Ķņopienes volga filmā “Dāvana vientuļai sievietei” joprojām izskatās tāpat kā 1973.gadā? 12 nedēļu garumā raidījuma vadītājs Jānis Ķīnasts katrā raidījumā tiksies ar kinoļaudīm, ar vietējiem iedzīvotājiem un dabas daudzveidības pētniekiem, lai runātu par ainavas estētisko un dabas vērtību.

Raidījuma režisors ir pieredzējušais dokumentālā kino un TV raidījumu režisors Dainis Kļava, scenārija autors Andris Vanadziņš, operators Jānis Šēnbergs. Raidījumu producē Ruckas mākslas rezidenču centrs (Cēsis).

Projekts "12 elementi ainavā" veltīts Latvijas simtgadei un tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

 


 

Informāciju sagatavoja:

Līna Bērziņa
Ruckas mākslas rezidenču centrs
+371 291 222 72

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.