Līdz ar zelta rudeni maluzvejnieku aktivitāte palielinās

25.10.2017

Turpinot savstarpēju sadarbību, Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) Mobilā grupa kopā ar Valsts vides dienesta (VVD) inspekciju 20. un 21.oktobrī veica kopēju kontroles reidu Rīgas jūras līča piekrastē Saulkrastu novada administratīvajā teritorijā. Kopumā tika izņemti nelikumīgi zivju tīkli vairāk nekā 400 m garumā.

Turpat kopēja reida laikā arī 9. un 10.oktorbrī tika izņemts nelikumīgs zivju tīkls 150 m garumā, bet vēl pirms tam - 8.septembrī nelikumīgs zivju tīkls 300 m garumā.

Šī Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņu teritorija atrodas cieši blakus teritorijai no Vecāķiem līdz Vaivariem, kurā lašu un taimiņu ieguve lieguma laikā no 1.oktobra līdz 15.novembrim izņēmuma kārtā ir atļauta gan zvejā, gan makšķerēšanā, kaut citviet šajā laikā Baltijas jūras piekrastē šo zivju ieguve ir aizliegta.

LMA jau vairākkārtīgi ir izteikusi strikti noraidošu attieksmi pret šo Latvijas zivsaimniecības politikas absurdu - laikā, kad valsts un sabiedriskie vides inspektori sargā lašu un taimiņu migrāciju un nārstu iekšējos ūdeņos, minētajā Rīgas jūras līča ūdens teritorijā šo zivju ieguve ir atļauta.

Savukārt iekšējos ūdeņos lašu un taimiņu ieguve ir aizliegta no 1.oktobra līdz 30.novembrim, izņemot Buļļupē, Sausajā Daugavā un Daugavā.

Fiziskām personām par katru nelikumīgi iegūtu lasi vai taimiņu aizliegtā laikā un vietā zaudējumu apmērs tiek aprēķināts pieckāršā apmērā, un sastāda 715 eiro, bet administratīvais sods sastāda no 280 līdz 700 eiro.

Savukārt par trim nelikumīgi iegūtiem lašiem vai taimiņiem jau iestājas kriminālatbildība, bet par elektrostrāvas izmantošanu šo zivju ieguvē draud brīvības atņemšana līdz pat četriem gadiem.

Kontroles reidi tiks turpināti ne tikai jūras piekrastes ūdeņos, bet arī lielajās un mazajās upēs. Kā liecina LMA rīcībā esošā informācija, konstatēto pārkāpumu skaits oktobra mēnesī salīdzinājumā ar citiem mēnešiem ir pieaudzis.

Inspektori ir pateicīgi par sabiedrības neiecietīgo attieksmi pret zivju resursu nelikumīgu ieguvi un katru sniegto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem.

Kontakpersona: Valērijs Morozs, LMA Mobilās grupas vadītājs (mob.tālr. 26510928)

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.