PDF turpina iepazīstināt mežsaimniekus ar ilgspējīgas mežizstrādes iespējām

25.10.2017

Lai iepazīstinātu mežu īpašniekus un citus interesentus ar videi draudzīgām mežsaimniecības pieejām, Pasaules Dabas Fonds (PDF) aicina visus interesentus – mežu īpašniekus, apsaimniekotājus, studentus un citus, uz praktisku semināru par nekailciršu mežistrādi. Tāpat saeminārā būs iespējams iegūt informāciju par Eiropas Savienības atbalsta iespējām privātajos mežos, Latvijas biotopu kartēšanu un citiem jautājumiem.

Seminārs notiks 28. oktobrī, no plkst. 10.00, Vecumnieku novada Kurmenes pagastā,  mežu apsaimniekošanas demonstrējumu teritorijā “Pūpoli”. Pasākumu atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un dalība tajā ir bez maksas.

Kailcirtes nav vienīgais modelis, kā saimniekot mežā. Regulārus ienākumus no meža, saglabājot īpašuma vērtību, nodrošina arī izlases cirtes.

Seminārā piedalīsies Meža konsultāciju pakalpojumu centra pārstāve Jekaterina Blaua, kas informēs par pieejamo ES atbalstu meža īpašniekiem. Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” speciāliste Linda Robalte pastāstīs par mellenāju attīstību dažāda vecuma mežaudzēs. Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvis sniegs ieskatu par šodien tik aktuālo biotopu kartēšanas projektu Latvijā. Mežu demonstrējumu teritorijas pārvaldnieks Raimonds Mežaks dalīsies savā pieredzē meža izstrādes līgumu sagatavošanā. Savukārt ar prezentācijas par nekailciršu mežsaimniecību uzstāsies PDF Meža programmas vadītājs Jānis Rozītis un mežsaimniecības speciālists Mārtiņš Lūkins. Par meža darbu plānošanu un mežizstrādi īpašuma apsaimniekošanā pastāstīs teritorijas pārvaldnieks Raimons Mežaks, rādot paveikto mežā.

“Mežs apsaimniekošana ir vairāku paaudžu kopdarbs. Dažādās vērtības, vajadzības var nepārtraukti mainīties meža īpašuma apsaimniekotajiem un izlases cirte ir meža apsaimniekošanas metode, kas nenozog nākotnes iespējas.  Nekailciršu mežsaimniecība nodrošina ilgtermiņa peļņu, meža īpašuma vērtību un bagātu meža ekosistēmu”, akcentē PDF direktors un Mežu programmas vadītājs Jānis Rozītis.

Lai piedalītos seminārā, lūdzam pieteikties, zvanot Pasaules Dabas Fondam uz telefona numuru 67505640 vai rakstot uz info@pdf.lv.

 

Papildus informācijai:

Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda Meža programmas vadītājs, Tālr.: 26420153, 67505640, E-pasts jrozitis@pdf.lv

Sarmīte Kolāte, Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja, Tālr.: 26528198, a67505640, E-pasts skolate@pdf.lv

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.