Šonedēļ Vecpiebalgā, Smiltenē un Valmierā norisināsies erudīcijas spēles „Vides erudīts”

18.10.2017

Lai nodrošinātu mūsdienīgu, videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un piesārņojuma samazināšanu apkārtējā vidē un sabiedrības informēšanu,  biedrība “Daibes ilgtspējas centrs” organizēja Vidzemes skolu erudīcijas akciju un aicināja vispārizglītojošo skolu audzēkņus piedalīties erudīcijas spēlē “Vides erudīts”.

Septembra beigās norisinājās pirmās klātienes erudīcijas spēles, kurās piedalījās skolu komandas no Valmieras, Valkas, Gulbenes, Alūksnes, Smiltenes, Madonas, Balvu, Limbažu, Alojas novadiem.  

Pēdējās ceturtdaļfināla spēles notiks 17. oktobrī Vecpiebalgas vidusskolā. Savukārt erudītākās komandas tiksies pusfināla spēlēs - 18.oktobrī Smiltenes vidusskolā. Erudīcijas spēles „Vides erudīts” uzvarētāji tiks noskaidroti 19. oktobrī Valmieras sākumskolā – fināla spēlē, kur par Vides erudīta titulu cīnīsies 3 komandas. Katrā spēles posmā skolēniem jāatbild uz 10 jautājumiem un jātiek galā ar praktiskiem uzdevumiem par cilvēka ietekmi uz vidi un pareizu atkritumu apsaimniekošanu.

Finālisti balvās saņems speciāli izstrādās galda spēles „Vides erudīts” un kādu no trīs galvenajām balvām skolēnu pārstāvētajām skolām: 1. vieta – brauciens uz Tartu (līdz 50 personām); 2. vieta un 3. vieta – dāvanu karte 100 EUR vērtībā.

Interesentiem ir iespēja arī klātienē vērot spēles posmus Vecpiebalgas un Smiltenes vidusskolā – plkst. 11.00., 13.00 un 15.00 un Valmieras sākumskolā plkst. 18:00. Ierašanās 20 minūtes pirms spēles sākuma.

Spēle "Vides erudīts" tiek pārraidīta arī televīzijas ekrānos - no 7. oktobra līdz 18. novembrim katru sestdienu, svētdienu plkst. 16:00 kanālā Re:TV.

Raidījumu ciklu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Informācijai:

Linda Laiva
Projekts: Erudīcijas spēle "Vides erudīts"
e-pasts: linda.laiva@retv.lv
mob. t. 29355020

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.