Tapusi mobilā aplikācija par Latvijas dabas daudzveidību “Dabas Tops”

11.10.2017

13. oktobrī pulksten 11:00 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, Rīgā, notiks preses konference, kurā prezentēs mobilo iekārtu aplikāciju “Dabas Tops” un informēs par Latvijas vides aizsardzības fonda finansēto projektu “BIOtops”.

Projekta “BIOtops” mērķis ir izglītot Latvijas iedzīvotājus par dabas resursu saglabāšanu un uzturēšanu, īpaši akcentējot Latvijas dabas daudzveidību un atšķirīgos biotopus. Projekta gaitā ir izstrādāta izglītojoša aplikācija mobilajām ierīcēm, kuras primārā mērķauditorija ir skolēni un jaunieši līdz 27 gadu vecumam, taču tā būs interesanta arī visiem dabas mīļiem.

Aplikācijas lietotāji varēs iegūt informāciju par dažādām unikālām Latvijas dabas vietām ─ purviem, alām, ūdenskritumiem, dižkokiem ─ un, vadoties pēc norādēm aplikācijas kartē, ērti apmeklēt tos. Nonākot kāda interesanta Latvijas dabas objekta tuvumā, aplikācijas lietotājs savā mobilajā ierīcē saņems paziņojumu.

Lai padarītu ceļošanu aizraujošāku, aplikācija piedāvās lietotājiem sacensties un iegūt uzmundrinošus titulus. Piemēram, apmeklējot un reģistrējoties pēc iespējas dažādākās un ne tik populārās vietās, varēs iegūt Zinātkārā titulu, savukārt Ūdensvīra titulu piešķirs par 5 ūdens tilpņu apmeklējumu u.tml. Reģistrēšanās aplikācijā notiks Facebook profilā, līdz ar to lietotāji varēs sekot līdzi arī savu virtuālo draugu sasniegumiem.

Projekta ietvaros 8. oktobrī pulksten 15:00 kanālā “RīgaTV 24” startēja 5 raidījumu “Dabas Tops” cikls, kura vadītājs Viesturs Silenieks kopā ar sabiedrībā populāriem cilvēkiem dosies dienas braucienā uz kādu Latvijas reģionu, lai apmeklētu aplikācijā “Dabas Tops” iekļautos dabas objektus un biotopus.

Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta “BIOtops” un mobilo lietotņu aplikācijas “Dabas Tops” preses konference notiks 13. oktobrī pulksten 11:00 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Rīgā, Jelgavas ielā 1, 1. stāvā, Magnum auditorijā.

 

Sīkāka informācija:
Nataļja Novojevska
tālr. 20034608
e-pasts: natalja@b-jwt.com

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.