Zibakcijās “Mazāk ir vairāk” visā Latvijā aktualizēs atkritumu šķirošanu

04.10.2017

Ceturtdien, 5.oktobrī, Jelgavā notiks pirmā kampaņas “Mazāk ir vairāk” zibakcija, kurā uz gājēju ielas - Driksas ielas - jebkuram garāmgājējam būs iespēja piedalīties atkritumu šķirošanas spēlē un iegūt balvas, kā arī pēc tam iegriezties vietējā kafejnīcā "Silva" nogaršot “Zero waste” ēdienus.

Kampaņas laikā līdz 2.novembrim šādas zibakcijas norisināsies arī Rīgā, Valmierā, Rēzeknē un Liepājā. Zibakcijas ir daļa no radošu un interaktīvu pasākumu sērijas ar nosaukumu “Mazāk ir vairāk”, kura oktobrī un novembrī norisināsies piecās Latvijas pilsētās, ar mērķi popularizēt “Zero waste”, jeb bezatkritumu dzīves stilu un atziņu, ka iegādātais ēdiens un sadzīves preces nav atkritumi, tāpēc pret pirkumiem jāizturas atbildīgi.

"Mazāk ir vairāk" zibakciju laikā jebkurš garāmgājējs varēs uzzināt par to, kā ir iespējams samazināt atkritumu daudzumu ikdienā un kā pareizi šķirot atkritumus. Pēc iepazīšanās ar šo informāciju ikvienam būs iespēja piedalīties atkritumu šķirošanas spēlē un iegūt balvas.

Kampaņas “Mazāk ir vairāk” laikā notiks arī ēdienu gatavošanas meistarklases ar “Zero Waste” aktīvistes Baibas Petrenko lekcijām un kafejnīcas "Austra" šefpavāres Rūtas Rietumas praktiskiem padomiem ēdienu gatavošanā un degustācijām. Katrā no  restorāniem meistarklases ievadīs Eko restorānu nedēļu, kad visos projektā iesaistītajos restorānos tiks piedāvāta īpašā projekta ēdienkarte, kas ir atbilstoša “Zero Waste” idejai.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas vides aizsardzības fondu un tā mērķis ir samazināt atkritumu daudzumu ikdienā – katram iespēju robežās samazinot atkritumus: efektīva iepirkšanās: nepirkt lieku, nepirkt industriāli iepakotas preces, izmantot tās atkārtoti, efektīvi un pareizi uzglabāt un lietot pārtikas preces. Otrs kampaņas akcents ir pareiza atkritumu šķirošana.

Lokāla individuāla atkritumu samazināšana ir būtisks veids, kā veicināt visu industriju radīto atkritumu mazināšanu, jo samazinot individuālo patēriņu, prātīgi plānojot individuālus pirkumus, atbildīgi izturoties pret atkritumiem un šķirojot tos, ir iespējams ietekmēt arī globālos ražošanas procesus.

Projektu finansiāli atbalsta LATVIJAS VIDES AIZSARDZĪBAS FONDS

“Mazāk ir vairāk” zibakcijas:

5.oktobrī – Jelgavā, Driksas ielā
12.oktobrī – Rēzeknē, Festivala laukumā
19.oktobrī – Valmierā, pie k/c
26.oktobrī – Liepājā, Rožu laukumā
2.novembrī – Rīgā, Vērmanes dārzā.

Akciju sākums: plkst.15.30, ilgums – 2 stundas.

Mēs izmantojam sīkdatnes. Lietojot mūsu mājas lapu, jūs piekrītat izmatot mūsu sīkdatnes.